Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 7:51
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Ficova politická strana Smer mení zaužívané meno aj logo. Vracia sa k červenej ruži a do popredia chce posúvať slovenské témy

POLITIKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico odmieta byť bruselským ľavičiarom propagujúcim LGBT témy či dekriminalizáciu drog. Zmení názov aj vizuál.

Strana Smer-SD zmení názov aj logo. Jej líder Robert Fico dlhší čas avizuje, že sa od politickej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho výrazne odlišuje, a tak na Úrade priemyselného vlastníctva SR žiada o zaregistrovanie obrazovej ochrannej známky s textom Smer – slovenská sociálna demokracia, informujú Aktuality.sk.

Fico chce do loga strany vrátiť ružu, ktorá v ňom bola kedysi, medzitým ho však zmodernizovali. Na verejnosti v posledných týždňoch hovorí, že strana Smer považuje národné hodnoty za najdôležitejšie, a tak chce v novom názve prízvukovať, ako sa Smer zameriava na slovenskú sociálnu demokraciu.

SMER-SD
Zdroj: Smer-SD

Aj keď strana odmieta, že by zmeny vo svojom názve a vizuáli spravila vzhľadom na konkurenciu Petra Pellegriniho, Robert Fico v uplynulých týždňoch stále opakuje, ako sa Smer zameriava na problémy bežného slovenského človeka, akými sú minimálna mzda či sociálne istoty.

Odporúčané
Nakúpil som kryptomeny a teraz som stratil vyše 30 % svojich peňazí. Slováci doplácajú na Elona Muska, Čínu aj paniku investorov Nakúpil som kryptomeny a teraz som stratil vyše 30 % svojich peňazí. Slováci doplácajú na Elona Muska, Čínu aj paniku investorov 19. mája 2021, 14:30

Pellegriniho Hlas podľa neho reprezentuje skôr predstavu sociálnej demokracie populárnej v centre európskej politiky v Bruseli, kde ľavičiari podporujú práva LGBT komunity či nové legislatívne prístupy k dekriminalizácii drog.

Cieľom Smeru je vraj ukázať ľuďom, že slovenské témy sú strane najbližšie, a práve na tie sa plánuje zameriavať intenzívnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia