Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2021, 12:30
Čas čítania 4:04
Kamila Šebestová

Aké sú menštruačné nohavičky Snuggs? Chvíľami zabudneš, že máš svoje dni

Aké sú menštruačné nohavičky Snuggs? Chvíľami zabudneš, že máš svoje dni
Zdroj: Unsplash/Natracare
ZDRAVIE ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Inovatívny vynález uľahčil život mnohým ženám. Iné však hovoria, že si na nohavičky nevedia zvyknúť. Vyskúšali sme ich teda na vlastnej koži.

Na prvý pohľad vyzerajú ako úplne obyčajné nohavičky. Asi by si si ich neobliekla pred náruživou nocou s frajerom, no sú jednoduché, pohodlné a slúžia svojmu účelu. Tým je menštruácia. 

Menštruačné nohavičky Snuggs môžeš počas cyklu použiť ako náhradu hygienických pomôcok, akými sú vložky, tampóny alebo menštruačný kalíšok. Mnohé majiteľky sú s nohavičkami Snuggs spokojné. Našli sa však aj také, ktoré tvrdia, že nohavičky pri veľmi silnej menštruácii prepúšťajú. 

Menštruačné nohavičky Snuggs.
Menštruačné nohavičky Snuggs. Zdroj: Snuggs

Nosiť nohavičky bez akejkoľvek inej hygienickej pomôcky je pre ženy jednoznačne nezvyk. Rozhodli sme sa Snuggs vyskúšať na vlastnej koži a zistiť, aké to je, zabudnúť počas menštruácie na neustále menenie vložiek a tampónov.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké sú menštruačné nohavičky Snuggs.
  • Kto ich vymyslel a aký bol ich príbeh úspechu.
  • Prečo nemajú na našom trhu konkurenciu.
  • Ako ich správne používať.

Pohodlie 

Každá žena menštruuje inak a môže to byť naozaj nepríjemná záležitosť. Veľa z nás opisuje svoje dni ako extrémne bolestivé. Vedci túto bolesť dokonca prirovnávajú k pocitom pri srdcovom infarkte. Nepociťovanie žiadnej menštruačnej bolesti je skôr výnimka, a preto je dôležité, aby sme sa počas týchto nepríjemných dní cítili komfortne. 

Odporúčané
Týždeň som chodila bez nohavičiek. V električke som si nesadala a neustále som musela prať Týždeň som chodila bez nohavičiek. V električke som si nesadala a neustále som musela prať 25. februára 2024, 9:30

Pri nosení hygienických vložiek dosť veľa dievčat pociťuje diskomfort. Často je vložka príliš vlhká, veľká alebo sa posunie tak, že nesedí úplne správne. Podobne je to aj s tampónom alebo menštruačným kalíškom, ktorý môže vypadávať. Samozrejme, každá preferuje niečo iné a uvedené hygienické pomôcky si vyberáme podľa potreby aj podľa situácií, v akých počas menštruácie budeme.

Menštruačné nohavičky Snuggs sme skúšali nosiť počas dňa aj noci. Dokonca sme v nich aj športovali. Po jednom dni sme zhodnotili, že miera pohodlia je pri pohybe aj pri spánku naozaj veľká. Snuggs sú totiž zo špeciálnej organickej látky, a pokiaľ si vyberieš správnu veľkosť podľa tabuľky veľkostí, väčšinou ti padnú ako uliate.

Menštruačné nohavičky sú zo špeciálneho absorpčného materiálu.
Menštruačné nohavičky sú zo špeciálneho absorpčného materiálu. Zdroj: Snuggs

Kedy ich použiť?

Nohavičky Snuggs sme skúšali počas celého menštruačného cyklu. Testovali sme teda, ako zvládajú rôznu intenzitu krvácania. Na jeden cyklus potrebuješ minimálne dvoje nohavičiek, keďže ich raz za osem až dvanásť hodín musíš vyprať. Vybrali sme si Snuggs pre slabú, až strednú menštruáciu a Snuggs určené na silné krvácanie.

Nohavičky sme vymieňali raz za osem hodín podľa odporúčania výrobcov. Z našej skúsenosti môžeme potvrdiť, že sa ani raz nestalo, že by Snuggs pretiekli. Niektorým majiteľkám nohavičiek sa však už stalo, že pri silnom krvácaní sa ráno zobudili s vlhkými nohavičkami. Pri veľmi intenzívnej menštruácii je dobré nosiť typ Hugger, ktorý je určený práve na to.

Odporúčané
Z „nič vám nie je“ sa vykľula rakovina. Neverili mi lekári preto, že som žena? Z „nič vám nie je“ sa vykľula rakovina. Neverili mi lekári preto, že som žena? 4. februára 2024, 9:30

Jediná „otravná“ vec je, že pokiaľ máš len dvoje nohavičiek Snuggs, nesmieš ich zabudnúť oprať. Z našej skúsenosti ideálne na 30 stupňoch Celzia s čiernou alebo farebnou bielizňou a bez aviváže. Môžeš ich však prať aj v rukách. Tým, že sú rýchloschnúce, nemusíš sa báť, že by sa nestihli vysušiť.

Treba povedať, že na začiatku môžeš pociťovať úzkosť z toho, že zrazu nepoužívaš tampón alebo vložku, tak ako si na to bola roky zvyknutá. Pokiaľ nechceš byť v strese, je ideálne otestovať menštruačné nohavičky najskôr doma. Keď si na ne už za pár dní zvykneš, nebude sa ti chcieť znovu prejsť ku klasickým hygienickým pomôckam. Ak nebudeš trpieť bolesťami a extrémne silným krvácaním, väčšinu času ani nebudeš vedieť, že máš menštruáciu.

Snuggs.
Snuggs. Zdroj: Snuggs

Oplatia sa ti?

Domov
Zdieľať
Diskusia