Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. apríla 2021, 9:34
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik

Mafián Deák, ku ktorému mal blízko aj Boris Kollár, je oficiálne mŕtvy. Zahynul na lodi s kokaínom za 92 miliónov

NEWS PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Nezvestný bol vyše 20 rokov.

Mafiána Maroša Deáka, brata člena podsvetia Romana Deáka, ktorého mali zabiť členovia sýkorovcov, vyhlásili definitívne za mŕtveho až minulý týždeň, informuje denník SME. Dovtedy ho viac ako 20 rokov považovali za nezvestného. O jeho smrti sa vynárali viaceré špekulácie, no oficiálny verdikt vyšiel na základe uznesenia Krajskej prokuratúry v Bratislave až teraz.

Odporúčané
Telo bratislavského mafiána zbierali po častiach. Mužovi, ktorý odporoval, znásilnili gangstri ženu Telo bratislavského mafiána zbierali po častiach. Mužovi, ktorý odporoval, znásilnili gangstri ženu 15. septembra 2019, 16:39

Prokuratúra teda mohla definitívne zastaviť aj jeho trestné stíhanie v starej kauze vydierania privatizéra Mečiarovej vlády Martina Suchára. V tejto kauze figurovali bratia Deákovci spoločne a ako svedok vystupoval aj Boris Kollár. Práve u aktuálneho predsedu NR SR skončila Suchárova motorka Harley Davidson, ktorú mafiáni nadobudli.

„Rozsudkom Okresného súdu Pezinok bol obvinený vyhlásený za mŕtveho,“ konštatuje v uznesení prokurátorka Beáta Vítková. Podľa rozsudku Maroš Deák pravdepodobne neprežil deň 31. december 2012. 

Vraj zomrel pri nehode plachetnice, ktorá stroskotala pri útese ostrova v tichomorskom kráľovstve Tonga. Plavidlo malo na palube vyše 200 kíl kokaínu v hodnote 92 miliónov eur. Polícia však našla len pozostatky tela Slováka Milana Rindzáka, ktorý bol tiež dlhodobo nezvestný. Na palube sa však údajne nachádzal práve s Deákom.

Maroš Deák
Zdroj: Polícia SR
Domov
Zdieľať
Diskusia