Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2021, 18:06
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Martin Klus: Horúci vojnový konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom by mohol vyvolať vážnu migračnú vlnu (Videorozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené

So štátnym tajomníkom rezortu diplomacie sme sa rozprávali o Matovičovej ceste do Moskvy a Budapešti, ale aj o zhromažďovaní vojsk z Ruska na ukrajinskej hranici.

Hosťom v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom je tentoraz Martin Klus – štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí zo strany Sloboda a solidarita. 

V tomto videu sa dozvieš:
  • Za čo Klus kritizuje poslanca OĽaNO Györgyho Gyimesiho
  • Ako reaguje Martin Klus na situáciu na ukrajinskej hranici, kde sa zhromažďujú desaťtisíce ruských vojakov
  • Ako vníma Martin Klus cestu Matoviča do Budapešti a Moskvy
  • Čo si myslí o Hegerovi a prečo má potenciál byť lepším predsedom vlády ako Igor Matovič
  • Kedy by sme podľa štátneho tajomníka rezortu diplomacie mohli slobodnejšie cestovať
  • Čo už vieme o covid pase, ktorý umožní cestovanie v rámci EÚ, a ako by mohlo vyzerať cestovanie do krajín mimo Únie
Odporúčané
PREHĽAD: Do obchodu a kostola áno, do posilňovne zatiaľ nie. Ako sa uvoľňujú opatrenia od pondelka? PREHĽAD: Do obchodu a kostola áno, do posilňovne zatiaľ nie. Ako sa uvoľňujú opatrenia od pondelka? 13. apríla 2021, 17:04

Podľa štátneho tajomníka Martina Klusa robí poslanec OĽaNO György Gyimesi diverznú činnosť a miestami sa správa ako maďarský špión.

Myslí si zároveň, že Matovičov poslanec by mal preukázať, či je aj občanom Maďarskej republiky, pretože ak by sa dokázalo, že v posledných desiatich rokoch prijal maďarské občianstvo, nemal by byť poslancom Národnej rady SR. Tvrdí, že Gyimesiho považuje za opozičného politika a dostali sa k nemu aj fotografie, na ktorých sedí vedľa radikálnych maďarských extrémistov.

„K cestám do Budapešti a Moskvy sme dali diplomatickú reakciu, aby si pán premiér Eduard Heger ujasnil kompetenčný zákon,“ povedal Martin Klus, ktorý si zároveň myslí, že predseda vlády by mal dostať 100 dní na aklimatizáciu. Cestu Igora Matoviča považuje za neštandardnú a postup expremiéra sa mu nepáči. 

Domov
Zdieľať
Diskusia