Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2021, 17:24
Čas čítania 1:45
Daniel Mikolášik

Tvoja tvár znie povedome postupne končí s blackfacom. Bielych hercov už nefarbia načierno

NEWS
Uložiť Uložené

Licenzor zábavnej šou zakročil proti nevhodným rasistickým prejavom.

Televízna šou, ktorú TV Markíza vysiela pod názvom Tvoja tvár znie povedome a česká TV Nova ako Tvoje tvář má známý hlas, čelila v minulosti viacerým kauzám. Podľa mnohých totiž išlo o rasistický koncept, keď sa účastníci, porota, ale aj diváci zabávali na blackface – teda premaľovaní tváre za účelom podobať sa na Afroameričanov.

Odporúčané
Slovenská modelka ako Tupac alebo Dejdar ako The Weeknd. Prečo je blackface a používanie slova  „ni**a“ absolútne nevhodné? Slovenská modelka ako Tupac alebo Dejdar ako The Weeknd. Prečo je blackface a používanie slova „ni**a“ absolútne nevhodné? 1. októbra 2019, 16:31

Ako však upozornil Nový Čas, spoločnosť Endemol, ktorá je majiteľom licencie zábavného programu Tvoja tvár znie povedome, sa po vlne kritiky rozhodla skoncovať s blackfacom a zakázala účinkujúcim meniť farbu pleti. Ako prvá začala Nova a postupne malými krokmi sa pridáva aj Markíza.

Domov
Zdieľať
Diskusia