Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2021, 11:44
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Koľko zarobili v roku 2019 Pellegrini, Danko a Čaputová? Prezidentka vedie s veľkým náskokom

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Čaputová nastúpila do funkcie až v polovici roka 2019. Za výkon verejnej funkcie v kalendárnom roku 2019 uviedla v priznaní príjem vo výške 86 541 eur.

Najviac z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila v roku 2019 prezidentka Zuzana Čaputová. O niečo menej zarobil expremiér Peter Pellegrini a najmenej vtedajší predseda parlamentu Andrej Danko.

Prezidentka zarobila najviac, aj keď do úradu nastúpila až v polovici roka

Vyplýva to z majetkových priznaní za rok 2019, ktoré zverejnili na webe Národnej rady. Priznania za rok 2019 zverejnili v neskoršom termíne, ako býva zvykom. Dôvodom bol údajne ich výrazný nárast, komplikovala to aj pandémia koronavírusu.


Prezidentka Čaputová nastúpila do funkcie až v polovici roka 2019. Za výkon verejnej funkcie v kalendárnom roku 2019 uviedla v priznaní príjem vo výške 86 541 eur. Iný príjem uviedla vo výške 616 eur. Hlava štátu priznala aj nehnuteľný majetok – rodinný dom, chatu a ornú pôdu v Pezinku. Priznala vlastníctvo auta aj hypotekárny úver. V položke „prijaté dary alebo iné výhody“ uviedla finančný dar za udelenie Európskej ceny za politickú kultúru.

Odporúčané
Matovič ako minister financií šéfuje manželovi šéfky ŠÚKL-u, ktorý zverejnil jeho telefónne číslo a nazval ho psychopatom Matovič ako minister financií šéfuje manželovi šéfky ŠÚKL-u, ktorý zverejnil jeho telefónne číslo a nazval ho psychopatom 4. apríla 2021, 11:04

Kto z ministrov zarobil najmenej?

Expremiér Pellegrini za rok 2019 zarobil 68 264 eur z výkonu verejnej funkcie. Neuviedol iné príjmy. Priznal aj vlastníctvo bytu v Bratislave a bytu v Banskej Bystrici, rekreačnú chatu v Králikoch či pozemok v Lukavici. V priznaní uviedol aj úspory a hypotekárny úver.


Danko ako šéf parlamentu zarobil v roku 2019 najmenej z nich – 43 328 eur. Iné príjmy neuviedol. Priznal však viacero nehnuteľného aj hnuteľného majetku. Vlastní napríklad vinice a záhrady či rozostavaný rodinný dom v bratislavskej Dúbravke. Medzi hnuteľným majetkom uviedol umelecké diela, šperky a hodinky, zariadenie domácnosti aj motorový čln. Priznal aj obchodný podiel v spoločnosti či peňažnú hotovosť.

V položke „existencia záväzku“ uviedol prevzatie dlhu, stavebné sporenie a pôžičku. Priznal i užívanie bytu v katastrálnom území Nivy, ktorý však nevlastní.

Najmenej z členov vlády zarobil v roku 2019 vtedajší minister financií Ladislav Kamenický, a to 50 027 eur. V priznaní uviedol vlastníctvo rodinného domu v bratislavskom Ružinove a pozemok v Devíne. Vlastní aj umelecké diela, zariadenie domácnosti, priznal aj hypotekárny úver, peňažné prostriedky a podiel v obchodnej spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia