Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2021, 8:33
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová

Ďalšia krajina zvažuje zaviesť 4-dňový pracovný týždeň. Až tri milióny Britov by po pandémii mohli pracovať menej dní

Ďalšia krajina zvažuje zaviesť 4-dňový pracovný týždeň. Až tri milióny Britov by po pandémii mohli pracovať menej dní
Zdroj: Unsplash / Campaign Creators
NEWS PRÁCA
Uložiť Uložené

Štvordňový pracovný týždeň si skúšajú aj v Škandinávii, Nemecku, na Novom Zélande či v Španielsku.

Pätina britských firiem zvažuje zaviesť po skončení pandémie štvordňový pracovný týždeň. Podľa prieskumu, ktorý realizovala organizácia Be The Business, 18 percent opýtaných spoločností chce týmto spôsobom zvýšiť výkon svojich zamestnancov. Ďalšia analýza, za ktorou stojí think tank Autonomy, zistila, že približne päť percent malých a stredných podnikov už dokonca aj prešlo touto zmenou, informuje britský denník Express.

Odporúčané
Ako bude vyzerať nový normál v práci po pandémii: nie každý sa vráti do kancelárie, peniaze ako jediný motivátor už nebudú stačiť Ako bude vyzerať nový normál v práci po pandémii: nie každý sa vráti do kancelárie, peniaze ako jediný motivátor už nebudú stačiť 3. marca 2021, 9:30

Kratšie pracovné týždne

„Ukazuje sa, že prechod na štvordňový týždeň je win-win pre zamestnancov aj zamestnávateľov. Preto vidíme viac firiem, ktoré zmenu prijali, naprieč sektormi,“ povedal pre Express riaditeľ výskumu v Autonomy Will Stronge. Vraví, že ak chceme po covide vybudovať lepší svet v oblasti práce, musíme sa zamerať na to, ako pracujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia