Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2021, 17:32
Čas čítania 1:03
Daniel Mikolášik

Igorovi Matovičovi nejde o kompromis, ale o pomstu. Ako papaláš si vymýšľa nové funkcie, tvrdí Richard Sulík

POLITIKA IGOR MATOVIČ KOALIČNÁ KRÍZA RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Podľa Sulíka síce prizývajú SaS k večerným rokovaniam, no už popoludní premiér v statuse oznamuje jeho výsledok.

Jedinou požiadavkou SaS je odchod Igora Matoviča (OĽANO) z funkcie premiéra, čo v slušných spoločnostiach automaticky znamená odchod z vlády, tvrdí hovorca SaS Ondrej Šprlák v reakcii na Matovičove tvrdenia, že SaS nemá ochotu splniť podmienky na vyriešenie situácie.

„Nie je pravda, že dôvodom nedohody sú stále nové a nové požiadavky SaS, SaS má požiadavku len jednu jedinú – odchod Igora Matoviča z vlády. Rovnako nie je pravda, že by dohoda viazla na mojom "egu", keďže som už z vlády odišiel a dal sľub, že sa do nej nevrátim, ak vládu opustí Igor Matovič. Ako je známe, svoje slovo vždy dodržím,“ tvrdí predseda SaS Richard Sulík.

Strana kritizuje, že ich požiadavka je pre Matoviča dôvodom na vymýšľanie si nových funkcií, čo SaS považuje za papalášizmus.

Odporúčané
Matovič sa vrátil na Facebook: Musíme sa dohodnúť na trojkoalícii, Sulík odmieta splniť sľub pre detinský dôvod Matovič sa vrátil na Facebook: Musíme sa dohodnúť na trojkoalícii, Sulík odmieta splniť sľub pre detinský dôvod 27. marca 2021, 16:11

„Presun Igora Matoviča zo stoličky premiéra na stoličku vicepremiéra nového vymysleného ministerstva je ako z dažďa pod odkvap. Je zrejmé, že Matovič pri svojej nástojčivej povahe a z dôvodu, že naďalej ostáva šéfom OĽaNO, bude novému premiérovi zasahovať do jeho práce a v podstate naďalej bude manažovať chod vlády,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.


SaS podotkla, že premiérovi nejde o kompromis, ale o pomstu „čomu nasvedčuje aj jeho požiadavka na odchod všetkých, ktorí si dovolili ho kritizovať. Sme čoraz viac presvedčení o tom, že jeho zotrvanie vo vláde by prakticky žiaden aktuálny problém nevyriešilo“.


Strana sa ohradila voči vyjadreniu premiéra, že pred OĽANO, Sme rodina a Za ľudí stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii. „Hoci prizývajú SaS k večerným rokovaniam, už poobede premiér v statuse oznamuje jeho výsledok. Presne to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli na týchto rokovaniach nezúčastňovať,“ spresnila SaS.

Domov
Zdieľať
Diskusia