Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2021, 16:11
Čas čítania 1:15
Daniel Mikolášik

Matovič sa vrátil na Facebook: Musíme sa dohodnúť na trojkoalícii, Sulík odmieta splniť sľub pre detinský dôvod

POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík vraj neprejavuje ochotu rokovať.

Igor Matovič sa počas uplynulých týždňov odmlčal a po kritike verejnosti, ale aj opozície a niektorých koaličných partnerov na jeho internetovú komunikáciu nezverejňoval na Facebook žiadne statusy.

Počas vládnej krízy však tentokrát urobil výnimku a vrátil sa na sociálnu sieť, aby podľa jeho slov priniesol „trochu pravdy do chaosu“. V príspevku tvrdí, že koaličné rokovania o novej, zrekonštruovanej vláde už 6 dní viaznu len na detinskej novej dodatočnej požiadavke Richarda Sulíka, ktorá je vraj v úplnom protiklade s jeho pôvodným verejným prísľubom.

Odporúčané
Šeliga: Koalícia je zacyklená, je to ako chytať psa za chvost. My ostatní sme rukojemníkmi dvoch strán Šeliga: Koalícia je zacyklená, je to ako chytať psa za chvost. My ostatní sme rukojemníkmi dvoch strán 27. marca 2021, 12:42

„Všetky tri podmienky pre fungovanie v budúcej vláde SaS odmietla splniť. Demisiou síce odišli z aktuálnej vlády, ale Richard Sulík postavil ako zásadnú novú dodatočnú podmienku, že sa do zrekonštruovanej vlády vráti. Dôvod? Detinský: "Keď tam bude Igor, musím tam byť aj ja." A na tomto to viazne už od nedele, 6 dní,“ píše predseda vlády.

Richard Sulík pritom dal verejný prísľub, že v prípade, ak Matovič nebude premiérom, nebude v rekonštruovanej vláde ani on. Tvrdí však že nerátal s tým, že dá Matovič novú podmienku, vytrvania vo vláde na poste vicepremiéra.  

Sulík vraj neprejavuje ochotu rokovať

Domov
Zdieľať
Diskusia