Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 18:40
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Na vakcínu podľa Ibrahima Maigu zomrie okolo 2,5 miliardy ľudí. Svet sa zbláznil, reaguje slovenská polícia

NEWS
Uložiť Uložené

Slová a slovné spojenia ako „vraj, údajne, iba zdieľam, čo mi prišlo“ sú podľa polície štandardnou výbavou Maigu pri snahe vplývať na svoje publikum.

Ibrahim Maiga na Facebooku opäť zdieľal dezinformácie. Kedysi na sociálnej sieti, kde má niekoľko tisíc sledujúcich, verejne spochybňoval koronavírus, tentokrát konšpiruje o očkovaní. Šíri totiž hoax, podľa ktorého na vakcínu obsahujúcu „ARN technológiu", zomrie okolo 2,5 miliardy ľudí. 

Odporúčané
Ibrahim Maiga spochybňuje koronavírus, vraj je to experiment. Jeho kamarátke údajne pomohol zázvorový čaj a africká masť Ibrahim Maiga spochybňuje koronavírus, vraj je to experiment. Jeho kamarátke údajne pomohol zázvorový čaj a africká masť 22. septembra 2020, 14:36

Polícia Slovenskej republiky, konkrétne jej antihoaxová odnož, zároveň informuje na sociálnej sieti, že paradoxom je, že konšpirácie o očkovaní šíri človek, ktorý je pôvodom z Mali. Práve táto africká krajina totiž patrí k jedným z mála na svete, ktoré od turistov povinne vyžadujú napríklad aj očkovanie proti žltej zimnici.

„Dobrý večer, priatelia, toto mi prišlo, neviem posúdiť, do akej miery je to pravda, ale znie to kruto a nezvratne,“ napísal Maiga v statuse, v rámci ktorého uverejnil aj hoax. V komentároch následne uviedol, že „vraj stačí očkovať isté percento ľudí a naše vyhubenie bude nezvratné" .

Slová a slovné spojenia ako „vraj, údajne, iba zdieľam, čo mi prišlo“ sú podľa polície štandardnou výbavou Maigu pri snahe vplývať na svoje publikum.

Domov
Zdieľať
Diskusia