Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2020, 14:36
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Ibrahim Maiga spochybňuje koronavírus, vraj je to experiment. Jeho kamarátke údajne pomohol zázvorový čaj a africká masť

NEWS
Uložiť Uložené

Kontroverzný Maiga spochybňuje viacero faktov.

Ibrahim Maiga na Facebooku popisuje údajný príbeh jeho kamarátky, ktorá sa vraj vo Francúzsku nakazila koronavírusom. Má 28-rokov, pozitívny test jej odhalili podľa Maigu pred pár dňami. Africký zabávač žijúci na Slovensku tvrdí, že jeho kamarátka mala mierny priebeh ochorenia, všetko sa malo zhoršiť, keď ju zavolali na odber krvi. 

„Zobrali jej 13-krát krv v malých dávkach a urobili jej nejaké infúzie. Odvtedy začala prežívať peklo,  zápal pľúc, zanesenie pľúc vodou, dýchacie problémy, hnačky, už nevládala chodiť, nemala žiadne sily, išlo to s ňou dole vodou,“ popisuje Ibrahim Maiga.

Následne sa podľa príbehu na sociálnej sieti rozhodla táto žena lieky vysadiť a sama si naordinovala liečbu pripomínajúcu liečbu africkej malárie. Tá vraj súvisí inhalovaním, masťami a zázvorovým čajom. Začala brať aj lieky, ktoré jej údajne zakázali, teda acylpyrin a ibuprofén. 

Odporúčané
Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť Kauza Fatima: Ako si údajne mafia a súdy na Slovensku pomáhali, aby podnikateľa s pištoľou v ruke obrali o luxusnú nehnuteľnosť 20. septembra 2020, 12:28

Ibrahim Maiga v tejto súvislosti uvádza, že koronavírus je experiment. Tvrdí, že keby jeho kamarátka nevysadila lieky, zvýšila by štatistiky úmrtnosti na Covid-19. Myslí si, že ide o niekoho pokus znížiť populáciu v Afrike, aj keď im to zatiaľ nevychádza. 

Svoje tvrdenia nepodložil žiadnymi dôkazmi. Tvrdí, že má video, ktoré dokazuje jeho pravdu, ale Facebook mu nedovolí zverejniť ho. 

Svetová zdravotnícka organizácia aj vedci naprieč celým svetom sa zhodujú, že ochorenie Covid-19 spôsobuje koronavírus, ktorý sa začal šíriť prirodzene a nie je vytvorený v laboratóriu. Do sveta sa rozšíril z čínskeho trhu, kde dlhodobo výrazne zanedbávali hygienu. 

Ibrahim Maiga sa nedávno vyjadril aj k protestom Black lives matter. „Čo ak Floyd nezomrel a boli dohodnutí, že toto divadielko zahrajú,“ vyhlásil rodák z afrického Mali na adresu Afroameričana, ktorému policajt niekoľko minút tlačil kolenom na krk, až kým sa neudusil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia