Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 19:48
Čas čítania 3:09
Richard Balog

Obrovské kožené kapucne, chlpaté snehule Miu Miu či ochranné štíty Dolce & Gabbana. Vybrali sme najlepšie momenty z týždňov módy

Obrovské kožené kapucne, chlpaté snehule Miu Miu či ochranné štíty Dolce & Gabbana. Vybrali sme najlepšie momenty z týždňov módy
Zdroj: Schiaparelli
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Veľkolepé prehliadky známych módnych domov sa síce presunuli do online sveta, ale na kvalite a originalite im to rozhodne neuberá.

Už viac ako rok žijeme uprostred pandémie koronavírusu, ktorá veľmi nepríjemne ovplyvnila aj módny priemysel. Popredné módne domy na tento fakt reagujú postupne a každý iným spôsobom, čo vnímame pozitívne, keďže vidíme množstvo kreatívnych prezentácií. V nasledujúcich riadkoch teda nájdeš 8 najzaujímavejších momentov z posledných prehliadok ku kolekciám jeseň/zima 2021 pre mužov aj ženy. 

Pohodlne sa usaď a vychutnaj si horúce novinky z dielní Givenchy, Acne Studios, Louis Vuitton, Miu Miu alebo Dolce & Gabbana, ktoré búrajú akékoľvek stereotypy. 

Odporúčané
Privítaj jar nákupom nových tenisiek. Z aktuálnej ponuky sme vybrali 20 najzaujímavejších párov pre ženy Privítaj jar nákupom nových tenisiek. Z aktuálnej ponuky sme vybrali 20 najzaujímavejších párov pre ženy 10. marca 2021, 12:06

Doplnky Givenchy

Francúzsky módny dom naberá pod vedením Matthewa M. Williamsa nový technický smer a dokonale sa to odzrkadlilo na kolekcii jeseň/zima 2021, v rámci ktorej si nás získali najmä doplnky. Našu pozornosť si prakticky ihneď získali lyžiarske kukly s „diabolskými“ rohmi, kráľovská koruna so vzorom bandana, ale aj tašky cez plece zahalené do zemitých odtieňov, ktoré majú príjemný športový nádych. 

Americký návrhár teda nezostal svojej povesti nič dlžný a priamo nadviazal na doterajšiu prácu pod hlavičkou vlastnej značky 1017 ALYX 9SM, ktorou si podmanil svet. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)


 Futuristicko-elegantná móda od Acne Studios

Návrhári v štruktúrach jednej z najznámejších škandinávskych high-end značiek súčasnosti nikdy nemali problém s experimentovaním a kolekcia jeseň/zima 2021 je toho jasným dôkazom. Tentoraz pri tvorbe jednotlivých návrhov opustili planétu Zem a predstavujú futuristicko-elegantnú módu z ďalekej budúcnosti. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Acne Studios (@acnestudios)

Najviac pozornosti pritom pútajú hlavne „plyšové“ vrchné vrstvy, respektíve dlhé šaty, ktorých rukávy priamo prechádzajú až do rukavíc, a futuristické slnečné okuliare so zaoblenými sklami. O praktickosti síce hovoriť príliš nemôžeme, ale čo sa týka originality, tak dávame tvorcom Acne Studios plný počet bodov. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Acne Studios (@acnestudios)


Vrchné vrstvy Ottolinger 

Rôzne asymetrické strihy, nekonečné vrstvenie rozličných látok, nadrozmerné páperové bundy či kožené kabáty prešívané ovčou vlnou.

Návrhársky tandem v zložení Christa Bösch a Cosima Gadient predviedol pod hlavičkou Ottolinger v rámci kolekcie jeseň/zima 2021 množstvo podarených kúskov, pričom naše srdcia si získali práve spomínané vrchné vrstvy v bláznivých farbách. Rozumieme, že obdobná móda nie je pre každého, ale svoje miesto na scéne si zaslúži. 


 Platformy a obrovské kapucne z dielní Schiaparelli

V našich končinách nie príliš známy módny dom s bohatou históriou je stále verný svojim koreňom a my nemáme nič proti, keďže poctivé krajčírstvo má nenapodobiteľné čaro. Schiaparelli nás však v rámci svojej najnovšej kolekcie prekvapil aj extravagantnou obuvou na vysokých platformách a obrovskými kapucňami so sťahovaním. 

Domov
Zdieľať
Diskusia