Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 11:50
Čas čítania 2:26
Marián Mauik Biel

Huawei chystá vlastný operačný systém a ďalšie zlepšenia. Chce nimi bojovať proti zhoršujúcim sa číslam predaja

TECH APPLE HUAWEI SAMSUNG VIVO
Uložiť Uložené

Na čínskom trhu už nie je jednotkou. Napraviť to môže prichádzajúci P50 Pro s unikátnym fotoaparátom a vlastným systémom Harmony OS.

Onedlho to budú presne dva roky, odkedy USA zaradili Huawei na zoznam firiem, ktoré údajne predstavujú bezpečnostné riziko. Spolu s tým najprv neodporúčali a neskôr zakázali americkým firmám s Huawei spolupracovať. Po dvoch rokoch sa toho veľa zmenilo a nedávneho ašpiranta na najpredávanejšiu značku mobilov na svete vraj už o pár dní čakajú zásadné zmeny.

Odporúčané
Huawei Mate 40 Pro je tu. Možno posledná vlajková loď značky Huawei Mate 40 Pro je tu. Možno posledná vlajková loď značky 23. októbra 2020, 16:14

Má ich priniesť ich chystaná vlajková loď tejto sezóny – model Huawei P50. Ak čínska firma dodrží tradíciu minimálne z predošlých dvoch rokov, tak rad P50 by mal mať premiéru 26. marca. V praxi by malo ísť znova o tri modely, ktoré budú zlepšovať terajšie P40 Lite, P40 a P40 Pro. O výkon sa bude starať Kirin 9000. Zásadné zmeny v dizajne či vo výbave sa neočakávajú. Až na dve výnimky.

Takto nejako môže vyzerať Huawei P50 Pro
Takto nejako môže vyzerať Huawei P50 Pro Zdroj: Letsgodigital

Rarita medzi fotoaparátmi v mobile

Huawei P50 Pro (alebo možno P50 Pro+) má byť prvý smartfón na svete, ktorý bude vybavený ešte oficiálne nepredstaveným senzorom Sony IMX800. Má rozlíšenie 50 Mpxi, ale bude gigantický. Má to byť prvý 1-palcový senzor v mobile. Takéto obrovské snímače schopné zachytiť omnoho viac svetla doteraz používali prémiové kompakty ako Nikon 1 alebo Sony RX100 s cenami aj nad 600 až 900 eur.

Výnimkou je Panasonic Lumix DMC-C1 z roku 2014 s rovnako veľkým snímačom. Ale to bol fotoaparát s veľkým dotykovým displejom a Androidom a nie plnohodnotný smartfón.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Samozrejme, bude to závisieť od množstva ďalších faktorov, ako sú optika a softvérový postprocesing. Ale je to hardvérový základ pre kvalitu fotografií, ktoré pri mobiloch nemajú obdobu.

Domov
Zdieľať
Diskusia