Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 14:36
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Organizátori sa nemali radovať z Vlhovej vedenia, Andreas Žampa skritizoval Svetový pohár po obvineniach Mikaely Shiffrinovej

NEWS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Svetový pohár v Jasnej na záver zatienili vyhlásenia Mikaely Shiffrinovej.

Víťazstvo Petry Vlhovej v nedeľnom obrovskom slalome na Svetovom pohári v Jasnej sa nezaobišlo bez kontroverzie. Vlhová počas svojej jazdy zlomila jednu z bránok, čo si organizátori všimli až po chvíli a následne nechali Mikaelu Shiffrinovú čakať na štarte, kým bránku opravili. 

Shiffrinovej sa tento prístup nepozdával, pretože podľa nej organizátori nereagovali profesionálne, čo síce podľa nej neznevažuje Vlhovej výborný výkon, ale Slovenka by vraj vyhrala aj bez toho, aby organizátori úmyselne či neúmyselne zdržiavali. Na Američanku sa strhla vlna kritiky, ale teraz sa jej zastal slovenský lyžiar Andreas Žampa ako jeden z predjazdcov v Jasnej. 

Odporúčané
Vlhovú v lockdowne povzbudzuje fanklub, nechápali fanúšikovia Shiffrinovej. Svetový pohár v Jasnej sa koná v tvrdom lockdowne Vlhovú v lockdowne povzbudzuje fanklub, nechápali fanúšikovia Shiffrinovej. Svetový pohár v Jasnej sa koná v tvrdom lockdowne 7. marca 2021, 16:05

Na svojom Instagrame v stories vysvetlil, že sa podľa neho organizátori nezachovali profesionálne, pretože namiesto toho, aby si zlomenú bránku okamžite všimli, radovali sa z priebežného vedenia Vlhovej po jej jazde. „Odkedy Petra zlomila bránku, trvalo 90 sekúnd, kým si všimli, že je bránka zlomená, čo je na organizácii Svetového pohára nevhodné,“ vysvetľoval Žampa.

Andreas Žampa poznamenal, že ani lyžiarky sa netešia zo svojich priebežných výsledkov na medzičasoch, ale idú naplno až do konca, tak sa ani organizátori nemali radovať z predčasného vedenia Vlhovej. Na druhej strane pripomenul, že celková organizácia podujatia bola na vysokej úrovni a jedna chyba nemôže znevážiť parádny výkon dobrovoľníkov. „Poďme sa poučiť z tejto chyby, čo môžeme zlepšiť,“ zakončil.

Domov
Zdieľať
Diskusia