Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 6:03
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Imidžová pecka od Lexusu dostala 5-litrovú atmosféru. V Európe sa však predávať nebude

Imidžová pecka od Lexusu dostala 5-litrovú atmosféru. V Európe sa však predávať nebude
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://pressroom.lexus.com/2022-lexus-is-500-f-sport-performance-the-is-sports-sedan-unleashed/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lexus.com</a>
TECH LEXUS
Uložiť Uložené

Modelový rad IS sa predstavuje vo vrcholnej verzii F Sport Performance.

Lexus minulý rok predstavil značne vynovený modelový rad IS, ktorý vo výsledku nabral na atraktívnosti. Japonský výrobca však avizoval, že nové IS-ko na európskom trhu predávať nebude. S najväčšou pravdepodobnosťou za tým stoja prísne emisné normy, ktorým sa očividne niektoré modely značky Lexus neoplatí prispôsobovať. 

Japonci v úvode roka prehlásili, že pre rok 2021 chystajú hneď 3 nové modely s písmenom F v názve. Prvým z nich je verzia IS 500 F Sport Performance, ktorá v tomto momente prichádza na svet. Zoznamujeme sa teda s vôbec prvým počinom z nového športového modelového radu F Sport Performance nahrádzajúci predošlé F-ká. Jeho pointou nie je nič iné ako atmosférický agregát 5.0 V8.

Lexus, IS 500,
Zdroj: https://pressroom.lexus.com/2022-lexus-is-500-f-sport-performance-the-is-sports-sedan-unleashed/

V prípade novinky Lexus IS 500 F Sport Performance sa bavíme o výkone 351 kW / 478 koní (pri 7 100 ot./min) a krútiacom momente 535 Nm. Atmosférický motor umožní IS-ku akcelerovať z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, o maximálnej rýchlosti sa výrobca zatiaľ nezmienil.

Domov
Zdieľať
Diskusia