Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 19:08
Čas čítania 0:45
Jakub Paulík

Rumunsko pomôže Slovensku v boji proti Covidu-19. Pošlú lekárov a zdravotné sestry

NEWS RUMUNSKO
Uložiť Uložené

Tím zdravotníkov bude vítanou pomocou.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok na Twitteri informoval o dohodnutej zahraničnej pomoci z Rumunska, pošle na Slovensko tím zdravotníkov. Ten by sa mal skladať z piatich lekárov a deviatich zdravotných sestier. Na Slovensku budú vypomáhať tri týždne.

Odporúčané
Matovič: Som veriaci, ale teraz by bolo nezodpovedné otvárať kostoly. V utorok sa chce rozprávať s odborníkmi Matovič: Som veriaci, ale teraz by bolo nezodpovedné otvárať kostoly. V utorok sa chce rozprávať s odborníkmi 22. februára 2021, 16:30

Spoločne a s podporou priateľov (pandémiu) prekonáme,“ napísal na sociálnej sieti vďačný minister. Pomoc z Rumuska nie je náhodná. Slovenská vláda ešte minulý týždeň schválila žiadosť ministerstva zdravotníctva o aktiváciu mechanizmu civilnej ochrany EÚ, po ktorej sa ozvalo viacero krajín. Lekárov a ošetrovateľov by malo na Slovensko poslať aj susedné Rakúsko či Poľsko.

Domov
Zdieľať
Diskusia