Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 18:31
Čas čítania 3:36
Viktor Kniš

Matovič zaútočil na novinárov v deň výročia vraždy Jána a Martiny: Každý premiér to časom prestane zvládať, reaguje Tódová

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády Igor Matovič napísal príspevok, v ktorom sa sťažuje na prácu novinárov. Zareagovali investigatívci aj šéfredaktori.

Šéfredaktori, investigatívni reportéri a ďalší novinári sa verejne ohradili voči slovám premiéra Igora Matoviča. Ten na Facebooku, v deň výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, zaútočil na médiá.

Je podľa neho čas „pozrieť pravde o slovenskej žurnalistike do očí“. Z pozície premiéra hodnotí kvalitu novinárov, ktorí sú podľa neho často „povrchní, zaujatí a povýšeneckí“. 

Matovič ďalej hovorí, že už 11 mesiacov je zo strany médii terčom „hejtu" a „spŕšky nenávisti“. Konkrétne problémy neuviedol, tvrdí však, že kvalitných novinárov vraj spočíta na prstoch dvoch rúk. Kritizoval tiež odporcov jeho nápadu s fondom na investigatívnu žurnalistiku, na ktorý plánovala vláda vyčleniť 10 miliónov eur. 

Na záver príspevku dodal, že novinárom praje, aby „sa stali Jánmi Kuciakmi“. Je očividné, že premiér tieto slová nemyslel tak, že novinári majú skončiť mŕtvi, no jeho slová v deň výročia vraždy pobúrili nejedného žurnalistu a podľa komentárov na sociálnych sieťach aj mnohých bežných ľudí.

Odporúčané
Šéfredaktor Aktuality.sk: Vláda Matoviča a Fica sa nedá porovnávať, nie je to iná liga, ale iný šport (Rozhovor) Šéfredaktor Aktuality.sk: Vláda Matoviča a Fica sa nedá porovnávať, nie je to iná liga, ale iný šport (Rozhovor) 21. februára 2021, 9:30

Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk 

Šéfredaktor portálu Aktuality.sk, pre ktorý pracoval Ján Kuciak, výnimočne nekomentoval status premiéra argumentami, len skonštatoval, čo ho sme svedkami. „Zaútočiť na novinárov v deň výročia vraždy...,“ napísal na Facebooku Peter Bárdy, ktorý v minulosti Jána Kuciaka prijal do práce ako investigatívneho novinára. 

Práve Bárdy v našom aktuálnom rozhovore hovoril o tom, ako súvisia slová politikov s dôveryhodnosťou v médiá. „Politici výraznou mierou určujú dôveryhodnosť v médiá, resp. dôveryhodnosť v inštitúcie demokratickej spoločnosti všeobecne. Tým pádom aj v médiá. Keď je nedôvera v systém, je nedôvera vo vakcináciu, políciu, prokuratúru aj v médiá,“ povedal pred pár dňami Bárdy Refresheru.

Monika Tódová, investigatívna reportérka Denníka N

Podobne ako Jána Kuciaka, aj Moniku Tódovú dal Marian Kočner v minulosti sledovať. Mal informácie o tom, kedy chodí do práce aj kde chodia jej deti do škôlky. Neznámi muži ju sledovali aj pred pár týždňami, výstupom z akcie sa následne na tlačovke chválil Robert Fico. 

Domov
Zdieľať
Diskusia