Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2021, 14:30
Čas čítania 5:09
Katarína Danková

Barbados Rihannu miluje: na jej počesť majú štátny sviatok, ulicu a dostala titul mimoriadnej ambasádorky. Toto o nej ešte nevieš

Barbados Rihannu miluje: na jej počesť majú štátny sviatok, ulicu a dostala titul mimoriadnej ambasádorky. Toto o nej ešte nevieš
Zdroj: TASR
MÓDA RIHANNA
Uložiť Uložené

Nedokončila strednú školu a v jej rodnej krajine má vlastný sviatok. Rihanna je dnes jednou z najslávnejších speváčok na planéte. Aké ďalšie zaujímavosti si o dnešnej oslávenkyni nevedel?

Slávna barbadoská kráska s talentom a majetkom, o ktorom by sa mnohým mohlo len snívať. Na hudobnej scéne je už 16 rokov a jej ikonický hlas pozná snáď každý.

V tomto článku si prečítaš:
  • Akými súťažami v mladosti opovrhovala
  • Kto jej ako prvý dal hodiny spevu
  • Aké svetové rekordy si pripísala 
  • Prečo je pre ľudí na Barbadose pomaly ako bohyňa 
  • Aké požiadavky a rituály praktizuje pred koncertami
  • Ako vznikol Rihannin zákon a proti čomu bojuje
  • Akého strašidelného zážitku sa v mladosti zúčastnila a ako ho opísala

Prešla neskutočnú cestu a dokázala sa presadiť za pomerne krátky čas. V sobotu 20. februára oslavuje svoje 33. narodeniny a pri tejto príležitosti sme pre teba pripravili tie najlepšie zaujímavosti zo sveta exotickej krásky.

Odporúčané
Rihanna sľubuje fanúšikom album už tretí rok. Fanúšička ju vyprovokovala k ďalšiemu záväzku Rihanna sľubuje fanúšikom album už tretí rok. Fanúšička ju vyprovokovala k ďalšiemu záväzku 2. januára 2021, 11:43

V 16-tich Miss Combermere 2004

Už ako malá snívala o popularite a svetlách reflektorov, avšak trochu iným spôsobom. Rihanna totiž chcela byť modelkou. Počas štúdia na Combermere High School v Barbadose ju spolužiaci vyprovokovali, aby sa prihlásila na miestnu súťaž krásy, a aj podobnými súťažami opovrhovala, prihlásila sa a v sladkých 16-tich vyhrala. V talentovej disciplíne zaspievala pieseň Hero od Mariah Carey. Aj to pomohlo odštartovať jej spevácku kariéru. Strednú školu však práve preto nedokončila. Odcestovala totiž do USA za svojím novým snom.

Talent od narodenia, avšak nikdy žiadne spevácke hodiny

Dnes by zjavne nikto nepochyboval o tom, že za Rihanniným hlasom sú hodiny a hodiny driny, no nie oficiálne hodiny spevu. Na tie nikdy nechodila. Až pri spolupráci s americkým spevákom Ne-yom sa prvýkrát naučila správnu techniku dýchania pri spievaní, vokálový spev a hudobnú terminológiu: „Raz mi povedal: Okej, chcem, aby si urobila staccato a ja na to: Okej, neviem, čo to je,“ uviedla pre MTV Rihanna.

Lámačka svetových rekordov a najobľúbenejšia osoba

Už v 17-tich sa mladej kráske podarilo nahrať prvý album Music of the Sun a so singlom Pon de Replay sa dostala na desiatu priečku v rebríčku Billboard 200 a získala zlaté ocenenie. Podobný úspech zažila skladba SOS, ktorá sa umiestnila na prvom mieste v rebríčku U.S. Billboard Hot 100. V priebehu desiatich rokov vyhrala 9-krát hudobné ocenenie Grammy a jej prvé víťazstvo prišlo so songom Umbrella, keď mala 19.

Odporúčané
Súboj outfitov: Jennifer Lopez alebo Rihanna? Vyber, ktorá popdiva predviedla na týždni módy lepší look  Súboj outfitov: Jennifer Lopez alebo Rihanna? Vyber, ktorá popdiva predviedla na týždni módy lepší look 23. januára 2024, 12:17

So svojimi ôsmimi štúdiovými albumami si vyslúžila už šesť vlastných svetových Guinnessových rekordov. Ako prvá ženská umelkyňa získala prvé miesto v rebríčku UK No. One päť rokov po sebe (2007 - 2011). Queen R sa stala aj napredávanejšou umelkyňou, čo sa digitálnych singlov týka a v roku 2014 ju zvolili za najobľúbenejšiu osobu Facebooku.

Osemkrát oživená Rihanna

Pre jej slávu, úspech a uznanie vyrobili sochu speváčky z vosku už 8-krát. Múzeá Madame Tussauds obohacuje napodobenina Rihanny v New Yorku, Hollywoode, Las Vegas, Washingtone DC, Londýne či Sydney. „Výroba každej sochy trvá približne 3 až 4 mesiace. Zvyčajne na soche pracuje asi 20 umelcov, ktorí precízne pracujú na každom jednom procese od tvarovania, formovania, vkladania vlasov, farbenia, až po samotné voskovanie,“ vo videu vysvetľuje výrobu Rihanninej sochy Stacy MacGregor, vedúca marketingu múzea.

Na Barbadose je Rihanna bohyňou

Barbadosania na svoju rodáčku nezabudli a podporujú ju aj na diaľku. Rovnako na svoje korene nezabúda ani RiRi. Pravidelne sa domov vracia, čo ocenil aj bývalý predseda vlády Barbadosu David Thompson, ktorý v roku 2008 oficiálne vyhlásil 22. február za deň Rihanny. Ľudia tento deň dodnes oslavujú ako sviatok a počúvajú jej piesne. Speváčka z vďačnosti a podpory v jej rodnej krajine usporiadala niekoľkokrát koncert.

Vďaka významnému zviditeľneniu ostrova, udelil Barbados speváčke titul mimoriadnej ambasádorky s osobitnou zodpovednosťou podpory vzdelávania, cestovného ruchu a investícií pre ostrov. „Nemôžem byť viac hrdá na to, že som získala taký prestížny titul v mojej domovskej krajine,“ reagovala na vyhlásenie Rihanna.

Pred 4 rokmi po nej domáci dokonca pomenovali ulicu: Rihanna Drive. Niet pochýb o tom, ako veľmi si ju na ostrove vážia a považujú za národný klenot.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa badgalriri (@badgalriri)

Meno, ktoré by chcel nosiť asi každý

Aj keď ju dnes všetci poznáme a voláme ako Rihannu, jej skutočné meno je Robyn Rihanna Fenty. Jej stredné meno je arabského pôvodu a znamená „sladká bazalka“. „Som trocha otupená, keď stále počúvam len Rihanna, Rihanna, Rihanna... Keď začujem Robyn, dávam pozor,“ povedala na margo svetovo známej prezývky pre RollingStone.

Odporúčané
VIDEO: Rihanna ovládla Oscary 2023, predviedla emotívne vystúpenie a neskutočné outfity VIDEO: Rihanna ovládla Oscary 2023, predviedla emotívne vystúpenie a neskutočné outfity 13. marca 2023, 10:12

Jej priezvisko sa stalo rovnako populárne vďaka značke, ktorú vytvoria s konzorciom LVMH. Fenty ale svojimi produktami nedokázalo osloviť potencionálnych zákazníkov a fanúšikov Rihanny tak ako sa čakalo. Preto po 2 rokoch od jeho fungovania módny dom svoje brány zatvoril a výrobu odevov pozastavil. Naďalej však funguje jej línia kozmetiky Fenty Beauty a línia spodného prádla Savage x Fenty.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SAVAGE X FENTY BY RIHANNA (@savagexfenty)

Rihannine koncertové mánie, požiadavky a rituály

Pred 14. rokmi si sa možno zúčastnil na jej koncerte. Koncom roka 2007 sa práve v Bratislave konalo jediné vystúpenie v strednej Európe počas jej Good Girl Gone Bad Tour. Požiadavky  vtedy 19-ročnej RiRi organizátorov prekvapili. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 94890 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké požiadavky a rituály praktizuje pred koncertami
  • Ako vznikol Rihannin zákon a proti čomu bojuje
  • Akého strašidelného zážitku sa v mladosti zúčastnila a ako ho opísala
  • Ktorú časť tela si dala poistiť na milión dolárov
  • Čo do dnešného dňa nedokáže urobiť
Domov
Zdieľať
Diskusia