Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 12:24
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Grécko začne otvárať svoje hranice zaočkovaným ľuďom. Dovolenkový raj sa už na cestovateľskej bubline dohodol s Izraelom

NEWS CESTOVANIE GRÉCKO IZRAEL VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Grécko začína vytvárať cestovateľské bubliny ako prípravu na letnú sezónu.

Epidemiologická situácia na Slovensku a celkovo v Európe síce momentálne nevyzerá najlepšie, ale medzi krajinami sa už objavujú prvé lastovičky, ktoré začali rozmýšľať nad nadchádzajúcou dovolenkovou sezónou. Grécko sa najnovšie dohodlo s Izraelom na tom, že spoločne vytvoria cestovateľskú bublinu pohybu ľudí, ktorí sa už nechali zaočkovať, uvádzajú TV Noviny.

V Jeruzaleme sa stretli izraelský premiér Benjamin Netanjahu a grécky predseda vlády Kyriakos Mitsotakis. Na rokovaní dohodli podmienky toho, ako bude medzi krajinami vyzerať voľný vstup bez potreby trávenia týždňov v karanténe. Nateraz tak jedinou podmienkou zostane absolvovanie očkovania proti koronavírusu.

Grécko začne otvárať svoje hranice zaočkovaným ľuďom. Dovolenkový raj sa už na cestovateľskej bubline dohodol s Izraelom
Zdroj: Pixabay

Obidve krajiny udeľujú svojim obyvateľom očkovacie preukazy, na základe ktorých je možné rýchlo a jednoducho skontrolovať, či a kedy bol človek zaočkovaný. Na takéto vzájomné uznávanie očkovacích preukazov sa zrejme budeme musieť pripraviť vo viacerých častiach sveta, pretože letná dovolenková sezóna sa zrejme bude niesť v znamení potvrdení o očkovaní a negatívnych testov.

Odporúčané
Je vakcína od AstraZeneca bezpečná? Budeme vyrábať ruský Sputnik? A treba sa očkovať každý rok? Toto sú odpovede na tvoje otázky Je vakcína od AstraZeneca bezpečná? Budeme vyrábať ruský Sputnik? A treba sa očkovať každý rok? Toto sú odpovede na tvoje otázky 8. februára 2021, 12:30

Medzi Izraelom a Gréckom budú môcť obyvatelia cestovať v bubline hneď po tom, čo obidve krajiny preočkujú dostatočné percento obyvateľstva. Medzitým však musí dôjsť aj k zrušeniu obmedzení v oblasti letectva.

Z pohľadu Grécka ide o pochopiteľnú iniciatívu, pretože veľkú časť HDP tejto krajiny tvorí práve cestovný ruch. V ideálnom prípade by tak mohli Grécko zaplaviť dovolenkujúci Izraelčania.

Domov
Zdieľať
Diskusia