Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2021, 9:24
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Policajti zhabali Bitcoin za 50 miliónov eur, ale vlastník peňaženky im odmieta prezradiť heslo

NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Obe strany konfliktu odmietli spolupracovať, a tak sa tento Bitcoin za milióny eur môže pridať medzi ostatné mince, ktoré sa stratili za posledné roky.

Nárast hodnoty kryptomeny Bitcoin nespôsobuje vrásky na čele len investorom, ktorí doň nestihli investovať alebo investovali neskoro. Nepríjemnú situáciu musia riešiť aj nemeckí policajti, ktorí v minulosti zhabali Bitcoin s dnešnou hodnotou presahujúcou 50 miliónov eur, ale nevedia sa k týmto finančným prostriedkom dostať, informuje The Verge.

Odporúčané
Vy si jezdíte na lyže, ja mám dechové potíže. Jarek Nohavica vtipne spieva o tragickej korona situácii, vraj ho snáď je*ne Vy si jezdíte na lyže, ja mám dechové potíže. Jarek Nohavica vtipne spieva o tragickej korona situácii, vraj ho snáď je*ne 7. februára 2021, 8:23

Muž, od ktorého peňaženku s kryptomenou zhabali, im totiž odmietol prezradiť prístupový kód. V minulosti skončil za mrežami, pretože potajomky ľuďom do počítačov inštaloval softvér na ilegálne ťaženie Bitcoinu, a tak ho nakoniec policajti chytili a súdy odsúdili na trest odňatia slobody. Ten si odsedel, ale o hesle nikdy nepadla ani zmienka.

Policajti zhabali Bitcoin za 50 miliónov eur, ale vlastník peňaženky im odmieta prezradiť heslo. Nikto sa k nim nevie dostať
Zdroj: Pexels

Momentálne tak ani jedna zo strán konfliktu nevie, ako ho vyriešiť. Policajti odmietajú peňaženku mužovi vrátiť, pretože jej prepadnutie do rúk štátu bolo súčasťou trestu, zatiaľ čo on nechce prezradiť heslo. K peniazom v kryptomenách sa tak nevie nikto dostať.

Ak polícia muža nepresvedčí, aby jej heslo odovzdal, tak zrejme Bitcoin za 50 miliónov eur zapadne prachom rovnako ako stovky miliónov eur v ostatných stratených peňaženkách. Policajti sa zamýšľali aj nad možnosťou, že chlapík svoje heslo zabudol, ale nikto nevie, či si v skutočnosti nevymýšľa a s úradmi sa iba nezahráva.

Domov
Zdieľať
Diskusia