Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2021 o 22:26
Čas čítania 0:53
Miriam Rumanková

Taliansky doktor je obvinený zo zabitia Covid-19 pacientov. Usmrtil ich vraj úmyselne, aby uvoľnil lôžka v nemocnici

NEWS
Uložiť Uložené

Právnici tvrdia, že doktor pri podaní liekov požiadal kolegov, aby opustili miestnosť.

Taliansko obletel prípad o doktorovi, ktorý údajne usmrtil dvoch pacientov s ochorením Covid-19, aby uvoľnil lôžka v nemocnici. Carlo Mosca, 47-ročmý lekár, je obvinený zo smrti dvoch ľudí vo veku 61 a 80 rokov. Všetko sa malo odohrať v nemocnici Montichiari Hospital. O prípade informuje portál Metro.

Incident sa mal podľa všetkého odohrať ešte v marci minulého roka, keď bola situácia v Taliansku naozaj kritická. Polícia začala okrem týchto dvoch prípadov vyšetrovať aj ďalšie tri. Totižto sa im nepozdávajú záznamy obvineného doktora, ktorý je aktuálne väznený v jeho vlastnom dome. Doktor Carlo Mosca všetky obvinenia popiera.

Prokurátor tvrdí, že lekár podal chorým pacientom sukcinylcholín a propofol, ktoré na oddelení zvyčajne používajú na anestéziu pre pacientov. Ide zvyčajne o pacientov, ktorí trpia na ochorenie nového koronavírusu a pomocou týchto látok im dokážu zaviesť hadičky do tela.

Odporúčané
Holanďania protestujú proti zákazu vychádzania. Rozbíjajú výklady, autobusové zástavky, bijú policajtov aj novinárov Holanďania protestujú proti zákazu vychádzania. Rozbíjajú výklady, autobusové zástavky, bijú policajtov aj novinárov 26. januára 2021 o 8:48

Vyšetrovatelia a vedenie nemocnice však uvádzajú, že zosnulí pacienti nemali zavedené do priedušnice rúrky a preto nebolo potrebné využitie anestézie. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia