Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. augusta 2024 o 9:30
Čas čítania 7:04
Radka Klučárová

Monika bola Černákovou osobnou stylistkou: Raz sa ma jeho spoločník opýtal, či som je**utá, že to si nikdy neoblečie (Rozhovor)

Monika bola Černákovou osobnou stylistkou: Raz sa ma jeho spoločník opýtal, či som je**utá, že to si nikdy neoblečie (Rozhovor)
Zdroj: @markizamodaitaliana (Instagram)
MÓDA MAFIA MIKI MIKULÁŠ ČERNÁK MÓDA PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Keď som sa s Černákom prvýkrát stretla, a to nemám problém s rozprávaním, chvíľu som nevedela hovoriť, spomína Monika Nemčoková. Tá sa začiatkom 90. rokov, po návrate z Venezuely, pustila do podnikania. Mnohí poznajú jej značku Markiza Moda Italiana.

Monika Nemčoková sa venuje móde už viac ako 30 rokov. V Banskej Bystrici prevádzkuje predajňu Markiza Moda Italiana a medzi Slovákmi sa zviditeľnila aj pôsobením na sociálnych sieťach, či účinkovaním v šou Bez servítky.

S fanúšikmi sa delí aj o momenty zo svojho súkromia a skúsenosti z minulosti. Otvorene hovorí o tom, že kedysi spolupracovala s najobávanejším mužom slovenského podsvetia, Mikulášom Černákom. V rozhovore pre Refresher porozprávala o vzájomnej spolupráci a jej detailoch.

„Pred obchodom zastavila obrovská S-classa s čiernymi oknami. Stiahli okno dole a zakričali: ‚Topánka, nastúp!‘ Keď som sa s Černákom prvýkrát stretla, a to nemám problém s rozprávaním, hodnú chvíľu som sa nevedela zmôcť na slovo. Vlastne ani neviem, či som zo seba dokázala dostať súvislú vetu,“ spomína Monika.

Mladú ženu Černák so svojimi kumpánmi oslovovali Topánka. Do jej obchodu, ktorý sa zameriaval predovšetkým na dámsku módu (a teraz už aj dubajské parfumy), si totiž chodili kupovať topánky z Talianska. Jedného dňa ju oslovili a poverili úlohou vybrať a nakúpiť bossovi komplet nové kúsky, z ktorých by sa dalo vyskladať niekoľko outfitov.

Keď sme sa neskôr išli večer najesť do reštaurácie, oproti sme stretli čierny džíp. Zastavil vedľa mňa, na mieste šoféra sedel Černák, a keď sťahoval okienko, myslela som si, že nastala moja posledná hodina

Černákovci
Zdroj: Facebook (Historia Mafie na Slovensku)

Už o pár dní príde do kín dlhoočakávaný film Miki, ktorý autenticky zobrazuje obdobie divokých 90. rokov a zameriava sa predovšetkým na bývalého mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka. Hrôzy z konca minulého storočia aj dnes zamestnávajú myseľ mnohých ľudí. V Refresheri ti aj vďaka tvojej podpore pravidelne prinášame obsah mapujúci vyčíňanie slovenskej mafie.

Baví ťa naša tvorba? Pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovému obsahu.

Boli to moderné talianske strihy so širokým golierom a predĺženým šitím na rukávoch, ktoré vytŕčajú spod saka.

Chystáte sa do kina na film Miki?

Určite sa chystám. Tým, že som však v obchode zavalená mravenčou robotou, nemám veľa voľného času. Ak sa mi podarí nájsť si ho, tak sa určite pôjdem pozrieť.

Kedy ste sa prvýkrát stretli s Mikulášom Černákom?

Ja som v tom čase v obchode okrem dámskej módy predávala aj pánske topánky. Ako jediná som v tej dobe chodila po tovar do Talianska. Oni všetci (Černákovi muži – pozn. red.) si chodili topánky kupovať ku mne.

Odporúčané
Top 5 pánskych tašiek Bugatti, ktoré potrebujete vo svojom šatníku Top 5 pánskych tašiek Bugatti, ktoré potrebujete vo svojom šatníku 11. septembra 2024 o 11:30

Jedného dňa prišli, naložili ma do auta a povedali, že idem s nimi. Ja som nevedela, čo sa ide diať. Netušila som, ako mám na to zareagovať a čo odpovedať. V Banskej Bystrici mali bar Shark. Povedali mi iba to, že tam ideme, pretože sa chce so mnou Miki rozprávať. Celú cestu som si myslela, že mi ide povedať, akú sumu budem platiť za výpalné. Myslela som na to, že môžem obchod rovno zavrieť. Kde by som na to zobrala?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • O aké služby, okrem nákupov, Černák Moniku požiadal.
  • Ako na ich vzájomnú spoluprácu reagovali jej blízki.
  • Kam sa vybrala na nákup kúskov pre niekdajšieho bossa mafie.
  • Aké kúsky mu vybrala a ako na jej výber obávaný Černák zareagoval.
  • Či by sa do podobnej spolupráce pustila aj dnes.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 164841 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Vstupenka na koncert Aurora , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia