Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2024 o 13:43
Čas čítania 0:52
Karolína Uličná

Hviezda zo seriálu Teória veľkého tresku vydala knihu v češtine. Venovala ju svojej babke, ktorá emigrovala z Československa

ZAUJÍMAVOSTI FILMY A SERIÁLY KNIHY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Pred 100 rokmi jej stará mama utiekla z dediny bez tečúcej vody a elektriny na československo-maďarskej hranici a pristála na brehu Ellis Islandu, aby začala nový život ako utečenec.

Postavu z obľúbeného seriálu Teória veľkého tresku – Amy Farrah Fowler (partnerku Sheldona Coopera) si zahrala herečka Mayim Bialik. Málokto však o nej vie, že okrem herectva sa venuje aj písaniu. Len nedávno jej vyšla nová kniha Teória ženského tresku (v originálnom znení Girling Up).

Aj napriek tomu, že Mayim je Američanka, kniha je napísaná aj v českom jazyku. Češtinu si vybrala z dôvodu, že kniha je venovaná herečkinej babke, ktorá pred rokmi utiekla z dedinky pri československo-maďarskej hranici.

„Približne pred 100 rokmi moja stará mama Sura Sadie Perelová utiekla z dediny bez tečúcej vody a elektriny na československo-maďarskej hranici a pristála na brehu Ellis Islandu, aby začala nový život ako utečenec. A dnes som dostala výtlačky svojej knihy Girling Up, ktorá práve vyšla v Českej republike. Táto je pre teba, stará mama Sadie,“ napísala herečka na Instagrame.

Kniha je určená pre mládež od 15 rokov. V 200-stranovej knihe hovorí neurovedkyňa a herečka o tom, ako „byť silná, múdra a veľkolepá“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa mayim bialik (@missmayim)

 

„Vyrastať v dnešnom svete nie je ľahké. Rodina, priatelia, vzťahy, spoločenské záujmy, škola - niekedy sa zdá, že musíte byť superhrdina, aby ste to všetko zvládli! V skutočnosti potrebujete len niekoľko informácií, aby ste úspešne prešli týmto náročným obdobím,“ píše sa v popise na Martinuse, kde kniha stojí 14,99 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia