Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
6. septembra 2024 o 15:48
Čas čítania 0:49
Radoslava Juračková

Na trh prichádza vegánska Nutella. Aj napriek odlišnému zloženiu sľubujú výrobcovia rovnakú chuť

GASTRO GASTROPRIEMYSEL VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na pulty sa dostane v priebehu pár mesiacov.

Rastlinná verzia Nutelly v porovnaní s pôvodnou stráda jednu z ústredných ingrediencií. Je ňou mlieko. Nahradí ho cícer a ryžový sirup. O novom produkte informovala spoločnosť Ferrero, ktorá obľúbenú pochúťku vyrába.

Orieškový krém tento rok oslavuje už 60. výročie a pri príležitosti jubilea sa firma rozhodla priniesť na trh alternatívnu verziu, ktorou chcú zaujať predovšetkým vegánov. 

Už 60 rokov začínajú svoj deň milióny ľudí po celom svete raňajkami s Nutellou. Tešíme sa, že môžeme osloviť ešte viac ľudí vďaka rastlinnej verzii. Inovácia produktu ponúka rovnako skvelú chuť, jemnú textúru a excelentnú kvalitu, ktorou je produkt známy,“ povedal o novom produkte prezident Nutelly v spoločnosti Ferrero, Thomas Chatenie.

V regáloch ju nájdeš ešte tento rok

Vegánska komunita nový výrobok ocenila a podľa slov zamestnankyne Vegetarian Society spĺňa štandardy rastlinnej stravy. „Uvítali sme, že sa Ferrero snaží uspokojiť aj potreby a očakávania miliónov spotrebiteľov, ktorí dodržiavajú rastlinné a vegánske diéty. S nadšením oznamujeme, že nová Nutella Plant-Based spĺňa prísne kritériá Vegetarian Society pre vegánsku akreditáciu,“ povedala Vanessa Brown.

Odporúčané
Ľudia mi píšu, že žeriem ako prasa, ale to je cieľ. Hexik patrí k najznámejším influencerom na scéne (Rozhovor) Ľudia mi píšu, že žeriem ako prasa, ale to je cieľ. Hexik patrí k najznámejším influencerom na scéne (Rozhovor) 8. septembra 2024 o 12:30

Presný dátum spustenia rastlinnej verzie zatiaľ nie je známy. Produkt sa na európsky trh dostane postupne už túto jeseň. Ako informuje výrobca, predávať sa bude v 350 gramovom balení. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ¡Hola! Churros™ (@therealholachurros)

Domov
Zdieľať
Diskusia