Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2024 o 13:32
Čas čítania 0:47
Radoslava Juračková

Slovenskí milionári sa húfne sťahujú zo Slovenska. Svoje domy a byty predávajú za závratné sumy

ZAUJÍMAVOSTI NAJBOHATŠÍ ĽUDIA PENIAZE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa zbavujú osobných i investičných nehnuteľností či pôdy.

Majetní Slováci sa vo veľkom rozhodli odsťahovať z krajiny. Ako informuje Forbes, ich dôvodov na sťahovanie do zahraničia je hneď niekoľko. Jedným z faktorov je aj starnutie prvej generácie milionárov, ktorí svoje majetky nadobudli po páde socializmu. Ďalším dôvodom je právna ochrana majetku, ktorá má lepšie podmienky v iných krajinách.

Za posledné roky nás oslovili vyššie desiatky až nižšie stovky najbohatších Slovákov. Deje sa to jednorazovo a naraz, že v jednom okamihu prejde na Slovensku aj v Česku množstvo ľudí z režimu tvrdo pracujúceho podnikateľa do režimu bohatého človeka, ktorý si chce užiť zvyšok života,“ vysvetlil trend Jaroslav Havel, ktorý je riadiacim partnerom prestížnej advokátskej kancelárie.

Makléri majú v portfóliách o štvrtinu viac luxusných nehnuteľností ako pred pár rokmi

V súvislosti s nárastom odlivu zámožných podnikateľov pre magazín realitný maklér prezradil, že milionári vo veľkom predávajú svoje nehnuteľnosti. V portfóliách kancelárií sa nachádzajú domy, byty či pozemky, ktorých cena často presahuje milión eur. Podľa slov makléra sa zvýšil záujem predať luxusné nehnuteľnosti v krajine až o 25 percent.

Odporúčané
Navštívili sme Príkru, dedinu s 11 obyvateľmi: donedávna nemali ani internet, obecný úrad si zriadili v plechovej búde (Reportáž) Navštívili sme Príkru, dedinu s 11 obyvateľmi: donedávna nemali ani internet, obecný úrad si zriadili v plechovej búde (Reportáž) 7. septembra 2024 o 12:30

Podľa analytika Realitnej únie SR Vladimíra Kubrického sa musí na odchod nazbierať vždy viacero dôvodov. Zaradil medzi ne domácu, ale i zahraničnú politiku a pretrvávajúci vojnový konflikt za východnými hranicami.

Sky Park
Zdroj: TASR / Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia