Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. januára 2021, 10:52
Čas čítania 1:22
Lukáš Čelka

Brexit dvihol ceny online nákupov: Kuriér si od Londýnčanky vypýtal k balíku v hodnote 200 libier ďalších 82 libier

NEWS DPH
Uložiť Uložené

„Vôbec som netušila, že mi budú účtované ďalšie poplatky za doručenie po brexite. Dodatočné náklady boli pre mňa miernym šokom," vyjadrila sa Londýnčanka.

26-ročná Londýnčanka ostala prekvapená, keď si kuriér za jej balík v hodnote 200 libier vypýtal ďalších 82 libier. Jej „výhodný“ nákup z Európskej únie tak vrátila do obchodu bez zaplatenia, informoval o tom portál BBC.

Ellie Huddleston, si pôvodne chcela dopriať pracovné oblečenie z januárových výpredajov. Keď objavila výhodnú ponuku, objednala si kabát a niekoľko blúzok od svojich dvoch obľúbených značiek oblečenia, ktoré sídlia v Európe. Doručenie oboch objednávok bolo však oneskorené, nakoľko jej balíky zadržali colné kontroly. Na colnici stáli najmenej týždeň.

Londýnčanku zarazila správa od kuriérskej spoločnosti DPD, ktorá obsahovala žiadosť o doplatenie cla, DPH a ďalších poplatkov za jej objednávku v hodnote 180 libier. „Vôbec som netušila, že mi budú účtované ďalšie poplatky za doručenie po brexite. Dodatočné náklady boli pre mňa miernym šokom," vyjadrila sa Huddleston.

Domov
Zdieľať
Diskusia