Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2021, 6:45
Čas čítania 1:05
Lukáš Čelka

Tvár Disney Olivia Rodrigo láme rekordy Spotify: Žiadna skladba v histórii nemala viac streamov za deň ako jej singel

NEWS
Uložiť Uložené

Jej singel bol na Spotify prehraný za deň 13 714 177-krát.

Disney hviezda, speváčka a herečka Olivia Rodrigo dobyla svojím novým songom streamovacie platformy. Jej debutový singel Drivers License, vydaný 8. januára, stihol za krátku dobu dominovať hitparádam Spotify. Za jediný týždeň ním speváčka stihla zlomiť rekord platformy v počte prehratí piesne, informoval portál CBS News

Odporúčané
Slováci sa vybrali s autom frajeriť na zamrznutú Oravskú priehradu, prepadli sa pod ľad Slováci sa vybrali s autom frajeriť na zamrznutú Oravskú priehradu, prepadli sa pod ľad 18. januára 2021, 19:07

Podľa týždenného rebríčka „Top 200“, ktorý pravidelne platforma vydáva, bol jej singel streamovaný až  65 873 080-krát. Druhé miesto obsadila skladba DÁKITI a tretie Blinding Lights od speváka The Weeknda.

To však nie je všetko, čo mladá speváčka svojím singlom dokázala. Skladba Drivers License sa stala najstreamovanejšou skladbou v priebehu jedného dňa. Aby toho nebolo málo, tento svoj vlastný rekord na ďalší deň opäť pokorila. Podľa štatistík Spotify dosiahla skladba maximum streamov v piatok. Konkrétne bola prehraná až 13 714 177-krát.

Skladba búra aj iné streamovacie platformy

Pesnička prekonala rekordy aj na Amazon Music, kde po jej vydaní platforma uverejnila tweet, že sa singel stal najhranejším v priebehu jedného dňa a zároveň aj najstreamovanejším počas celého týždňa histórii Amazon Music.

Hudbe sa venovala už od detstva

Speváčka začala podľa portálu hrou na klavír, už keď mala sedem rokov. Neskôr sa naučila hrať aj na gitare, počas nahrávania Disney seriálu Bizaardvark , ktorý sa vysielal od roku 2016 do roku 2019. Rodrigo v súčasnosti účinkuje v High School Musical: The Musical - The Series .

Domov
Zdieľať
Diskusia