Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2021, 18:11
Čas čítania 1:12
Jakub Paulík

Kollár: Mrzí ma, že sa Sulík s Matovičom 10 mesiacov provokujú

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu sa vyjadril aj k nehode, pri ktorej viezol vo vládnej limuzíne Miroslavu Fabušovú.

V diskusnej relácii Na telo, ktorú vysiela TV Markíza, dnes proti sebe vystúpili predseda parlamentu Boris Kollár zo strany Sme rodina a Juraj Blanár zo SMER-SD. Moderátor Michal Kovačič s hosťami okrem iného rozoberal aj spory medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom.

Boris Kollár daj jasne najavo, že ho tieto spory otravujú rovnako ako občanov. „Mrzí ma, že jeden koaličný partner 10 mesiacov provokuje druhú stranu a druhá strana mu ide na bodáky, povedal. Napriek ich konfliktom a nezrovnalostiam v koalícii Kollár trvá na tom, aby štvorkoalícia zotrvala. Juraj Blanár zo SME-SD kritizoval, že si Kollár s Matovičom stále kryjú chrbát. „Vy ste s Matovičom takto spojení a vzájomne vás držia aj plagiátorske kauzy,“ povedal Blanár.

V Na telo sa Boris Kollár vyjadril k výnimke pre vicepremiéra Štefana Holého, podľa ktorej mohol cestovať za rodinou do Británie. Podľa Kollára má výnimku ako Holý ďalších 1 000 ľudí vrátane Richarda Sulíka.

Odporúčané
Etický hacker: Načo si prelepuješ webkameru, keď si celý deň na mobile a pozeráš sa do fotoaparátu? (Rozhovor) Etický hacker: Načo si prelepuješ webkameru, keď si celý deň na mobile a pozeráš sa do fotoaparátu? (Rozhovor) 10. januára 2021, 12:30

V relácii rozoberali tiež tému prednostného očkovania poslancov. „My si nemyslíme, že poslanci sú kritickou infraštruktúrou,“ tvrdí Blanár. Poslanec je názoru, že by si na očkovanie mali tak ako ostatní ľudia počkať. Očkovanie však v mene strany označil za „cestu z pandémie“, no skoršiu vakcináciu poslancov považuje za „čistú propagandu“.

Boris Kollár naopak uvádza, že poslanci určite patria do kritickej infraštruktúry. Ako však povedal, poslancom vydal odporúčanie, aby mladí členovia parlamentu nevyužili možnosť vakcinácie, a nechali ju radšej pre tých, ktorí ju viac potrebujú. Osobitne chcel, aby sa zaočkovali hlavne poslanci nad 65 rokov alebo zákonodarcovia so zdravotnými ťažkosťami.

Na záver sa moderátor tak ako vždy pýtal svojich hostí otázky, na ktoré by mali odpovedať áno alebo nie. Pri Borisovi Kollárovi moderátor Kovačič „zaťal do živého“. Opýtal sa ho, či by znova počas platného zákazu vychádzania odviezol vo vládnej limuzíne svoju kamarátku Miroslavu Fabušovú, s ktorou v aute havaroval. Stroho odvetil „nie“. Fabušová vtedy tvrdila, že ju Kollár iba viezol do lekárne.

Domov
Zdieľať
Diskusia