Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 9:33
Čas čítania 10:06
Adam Novosad

Dvaja mladí Ukrajinci zabili za necelý mesiac 21 ľudí. Na video si natočili, ako obetiam skrutkovačom bodali do mozgu

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA SLOVENSKO UKRAJINA VRAŽDA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Igor a Viktor sa skamarátili ako mladí chlapci na škole, ale onedlho už zabíjali túlavé psy. A potom presedlali na ľudí, ktorých za necelý mesiac zavraždili 21 a všetko si to natáčali na video, aby sa im potom mohli prísť vysmiať na pohreby.

Ani jeden z nich nebol príliš vysoký, dominantný či populárny. Skamarátili sa a spojili svoje sily, aby sa ochránili pred ostatnými a šikanou. V siedmej triede zrejme netušili, že o niekoľko rokov bude celá Ukrajina sledovať ako sedia na trestnej lavici počas súdneho pojednávania. Čelili obvineniam z 21 ohavných vrážd.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30

Spáchali ich obzvlášť brutálnymi spôsobmi za pomoci kladiva, skrutkovača či nožíka. Svoje nič netušiace obete si napokon Viktor Sajenko a Igor Suprunjuk natočili na videokameru počas toho, ako im skrutkovač zapichli cez lebku až do mozgu. 

Alebo sa s úsmevom natáčali počas čakania na okraji cesty, kým sa spoza horizontu vynorí chorľavý muž, žena či dieťa, ktoré by mohli zabiť. Takéto video priamo z vraždenia nielenže prokurátor ukázal na súde, ale neskôr uniklo na internet, kde koluje dodnes.  Na súdnom pojednávaní sa však objavila aj teória obhajoby, podľa ktorej bola celá séria vrážd spáchaná niekým úplne iným a všetko to Ukrajina na týchto mladíkov len narafičila.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako pri prvej vražde Igor spontánne schytil kladivo a vrazil ho žene do hlavy
  • Ako chlapci týrali, vypitvávali a vraždili psy aj mačky
  • Kedy obeti vyškrabali oči a tehotnej žene vyrezali plod z brucha
  • Ktorého osudového svedka nestihli zavraždiť, na čo doplatili
  • Ako pri vraždení natočili video, v ktorom bodajú skrutkovač obeti do mozgu
  • Ako sa svojim obetiam chodievali vysmievať na pohreby, kde spolu pózovali
  • Ako ich polícia zatkla kvôli vlastnej chamtivosti v záložni
  • Ako celé vražedné video uniklo na internet a dodnes sa po ňom šíri

Vraždy si točili na video a potom sa obetiam chodili vysmievať na pohreby. Mladí Ukrajinci zabili 21 ľudí za menej ako mesiac
Zdroj: Archív Igora Suprunjuka

Nie nadarmo dostali Sajenko a Suprunjuk prezývku Dnepropetrovskí maniaci. Tento prípad vyše 20 vrážd sa odohral za necelý mesiac. Nebolo by to až tak nezvyčajné, ak sa viacero dní po sebe objavovali nové a nové telá, ale dvaja 19-roční vrahovia nakoniec doplatili na svoju chamtivosť.

Pes obesený na strome, hákový kríž z jeho krvi

Strach Igora a Viktora z toho, že sa v škole stanú obeťami šikany, postupne prerástol do kamarátstva. Aj keď Viktor tvrdil, že sa Igora od siedmej triedy bál, ani jeden z nich nepatril medzi hviezdy triedy, po ktorých by dychtili baby a chalani by sa k nim chceli pridať do partie. A tak sa rozhodli spojiť sily, píše Casefile.

Postupne sa oťukávali a vzťah prerástol do kamarátskeho, keď mali približne 14 rokov. V tom čase mali pocit, že svojim obavám a nedostatkom musia čeliť, inak sa z nich nikdy nedostanú. „Ja aj Igor sme sa obaja báli výšok a toho, že nás zbijú a budú šikanovať,“ objasňoval na súde Viktor Sajenko svoje detstvo a pubertu.

Odporúčané
Odrezal si kus nohy, pozval 10 kamarátov a spolu ju zjedli. Nechutila ako kuracie mäso, skonštatovala partia nových kanibalov Odrezal si kus nohy, pozval 10 kamarátov a spolu ju zjedli. Nechutila ako kuracie mäso, skonštatovala partia nových kanibalov 21. decembra 2020, 9:30

Zvláštny zážitok mali chlapci zo svojho boja proti strachu z výšok, keď vraj niekoľko hodín stáli za zábradlím balkóna v byte jedného z nich. Chceli sa takto so strachom vyrovnať a Sajenko pripustil, že mu vraj takáto neortodoxná terapia pomohla. Ako to býva zvykom, spojenie v nesprávnej partii môže vyústiť do nesprávnych životných rozhodnutí.

Na vlastnej koži sa o tom presvedčil tretí chlapec, ktorého napokon v súvislosti s vraždami odsúdili. Ako uvádza ukrajinská Gazeta, Alexander Hanzha síce nikoho nezavraždil, ale stál na samotnom počiatku plánov, ktoré vyvrcholili sériou tragických úmrtí. A v detstve sa bál skoro všetkého. Mal vraj doma mačiatko, ale bál sa, že ho pri sprchovaní nechtiac zabije, a dobre mu nerobila ani krv.

Sajenko pritom na súde svedčil, že Suprunjuk v puberte navrhol, aby aplikovali svoj prístup v boji so strachom z výšok aj na Hanzhove obavy z krvi. Ako píše Segondja, Suprunjuk rozmýšľal, ako by sa mohli dostať ku krvi a napadla mu činnosť, ktorú z mnohých dokumentárnych seriálov poznáš ako jednu z prvých indícií, že človeku treba pomôcť, lebo z neho možno vyrastie vrah. Trojica tak začala vraždiť psy a mačky.

Vraždy si točili na video a potom sa obetiam chodili vysmievať na pohreby. Mladí Ukrajinci zabili 21 ľudí za menej ako mesiac
Zdroj: Archív Igora Suprunjuka

Prvý pach krvi nevinnej ženy

Opis všetkých vrážd Dnepropetrovských maniakov by vydal na dlhšiu knihu. Zdá sa až neuveriteľné, že dvaja 19-roční chlapci za menej ako mesiac od júna do júla 2007 zavraždili 21 nevinných ľudí na Ukrajine. Všetky pochybnosti však odplávajú, keď sa človek bližšie pozrieť na štýl, akým vraždy vykonávali.

Takmer v žiadnom prípade nešlo o precízne naplánované úkladné vraždy, ale ledabolo zmrzačené telá. Ako uvádza Zavtra, samotní vrahovia na súde priznali, že v mnohých prípadoch si svoje obete vybrali nielen preto, že už vopred vyzerali slabo a nemali by dostatočnú silu vzdorovať, ale chceli si aj finančne prilepšiť.

Odporúčané
Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval 2. novembra 2020, 9:30

Nečudo, že prstene, zlaté zuby či mobilné telefóny zo zakrvavených tiel ponechaných napospas osudu končili v záložniach po celej Dnepropetrovskej oblasti. V tom čase si mobil stále nemohol dovoliť každý, a tak vraj bola vrahom každá hrivna dobrá. Človeka však až mrazí, keď si uvedomí, že brutálna séria vrážd započala v slnečný večer 25. júna 2007 jedným švihom kladiva.

Sajenko a Suprunjuk kráčali po chodníku, keď míňali 33-ročnú Jekaterinu Ilčenko. Mladá žena sa vracala domov od kamarátky, keď sa zrazu Suprunjuk zastavil, prudko otočil a kladivom sa zahnal po jej hlave, opisuje Zavtra detaily prvej vraždy. Znecitlivení svojimi bohatými skúsenosťami s týraním a vraždením psov či mačiek, akoby sa v nich prvou vraždou nič nepohlo ani nezlomilo. O necelú hodinu vraždili znovu.

Kladivom rozmliaždená tvár, ktorú nemožno identifikovať

Už z prvých vrážd bolo jasné, koho Sajenko a Suprunjuk považujú za ideálne obete. Najskôr zavraždili nič netušiacu ženu, keď prešla okolo, a potom zmrzačili Romana Tatareviča ležiaceho na lavičke v rovnakom parku. Tatarevič zrejme zostal bez domova, a tak prespával vonku, lenže keď si na lavičku ľahol 25. júna, nemohol vedieť, že tak urobil naposledy.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93205 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy obeti vyškrabali oči a tehotnej žene vyrezali plod z brucha
  • Ktorého osudového svedka nestihli zavraždiť, na čo doplatili
  • Ako sa pri vraždení natočili na video, v ktorom bodajú skrutkovač do mozgu
  • Ako sa svojim obetiam chodievali vysmievať na pohreby, kde spolu pózovali
  • Ako ich polícia zatkla kvôli vlastnej chamtivosti v záložni
  • Ako celé vražedné video uniklo na internet a dodnes sa po ňom šíri
Domov
Zdieľať
Diskusia