Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti HBO.
10. decembra 2020, 13:14
Čas čítania 3:11
Sponzorovaný obsah

Filmy a seriály, od ktorých sa nebudeš vedieť v decembri odtrhnúť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vyskúšaj zadarmo na 7 dní HBO GO a pozri si pokojne aj všetky.

Sychravé a studené dni v kombinácii so zatvorenými podnikmi, sú ako stvorené na vyvaľovanie na gauči a sledovanie seriálov či filmov. Navyše, čoskoro sú tu Vianoce s ďalšími dňami voľna a dokonalej pohody. Keď ťa omrzí program v televízii, máme pre teba niekoľko tipov na filmy i seriály, pri ktorých sa nudiť rozhodne nebudeš. Predplať si, alebo vyskúšaj HBO GO na 7 dní zdarma a môžeš pozerať od rána do večera. 

Sleduj online aj offline bez vyrušenia

Streamovacie služby sú čoraz viac obľúbené a HBO GO nie je žiadnou výnimkou. Nájdeš tu populárne seriály, filmy, dokumenty, ale aj rozprávky. Vďaka tomu že je všetok obsah po česky, film pokojne pustíš aj starým rodičom a nebudú mať problém s čítaním titulkov. Nehrozí žiadna viazanosť, prvých 7 dní skúšaš službu zadarmo, a potom platíš 5,99 € mesačne. V rámci toho používaš HBO GO na piatich zariadeniach a sledovať môžeš na dvoch zariadeniach zároveň. Filmy a seriály sa dajú sledovať aj offline, jednoducho ich stiahneš v aplikácii na tablete alebo telefóne. 

Seriál Letuška, ktorý si môžeš pozrieť na HBO GO
Seriál Letuška, ktorý si môžeš pozrieť na HBO GO Zdroj: HBO GO

Seriálový maratón

Ak patríš k tej skupine ľudí, ktorí nikdy nechcú pozerať filmy, lebo sú príliš dlhé a namiesto toho si pozrieš za sebou 3 časti 50-minútového seriálu, máme pre teba niekoľko tipov. Možno dokážeš pozerať len jednu časť za týždeň, no pri týchto tituloch to bude určite skúška odvahy. 

Nájdeš tu populárny seriál Eufória. Jej druhá séria mala byť už dávno odvysielaná, no aj toto natáčanie ovplyvnila pandémia. Tvorcovia si však pripravili špeciálnu časť, ktorá bude odvysielaná na HBO v priebehu decembra. Ak si tento seriál s troma cenami Emmy nevidel, určite odporúčame, doslova sa ti dostane pod kožu. 

Okrem Eufórie tu nájdeš aj Mala si to vedieť (Undoing) s Nicole Kidman a Hughom Grantom v hlavných úlohách. Seriál sleduje život úspešnej terapeutky Grace Fraserovej, jej manžela Jonathana a milovaného syna, s ktorými žije doslova idylický život. Obráti ho naruby bezcitná vražda, zmiznutý manžel a reťaz strašných udalostí. Seriál sleduje ako Grace musí svoj predošlý život pochovať a začať úplne odznova.

Nicole Kidman a Hugh Grant v seriáli Undoing
Nicole Kidman a Hugh Grant v seriáli Undoing Zdroj: HBO GO

Fanúšikovia fantasy sa určite potešia druhej sérii seriálu Temné hmoty (His Dark Materials). Táto seriálová adaptácia vznikla po vzore rovnomennej trilógie spisovateľa Philipa Pullmana a je považovaná za novodobé majstrovské dielo fikcie. Hlavnou hrdinkou je Lyra, ktorá počas pátrania po zmiznutom kamarátovi odhalí zlovestné spiknutie, ktorého súčasťou sú únosy detí. Lyra počas cestovania paralelnými svetmi stretne chlapca menom Will a spoločne narážajú na neobyčajné bytosti a záhadné tajomstvá. 

Predstaví sa tiež temne komediálny seriál Letuška, ktorý pojednáva o letuške, ktorej sa v mihu sekundy zmení celý život. Zobudí sa s opicou na hotelovej izbe v Bangkoku a mŕtvolou ležiacou vedľa nej. Samozrejme bez toho, aby tušila, čo sa stalo. Seriál s obsadením herečky Kaley Cuoco pochádzajúci od tvorcov populárneho seriálu You, určite poteší hlavne dámy. 

Nesmieme zabudnúť na minisériu Černobyľ, ktorý žala mimoriadny úspech počas minulého roku. Dramatický seriál rekonštruuje príbeh o jednej z najhorších katastrof ľudstva z roku 1986 prostredníctvom príbehov mužov a žien, ktorí sa rozhodli zachrániť Európu pred nepredstaviteľnou pohromou.

Seriál Chernobyl
Seriál Chernobyl Zdroj: HBO GO

Filmové klasiky 

Medzi filmami v ponuke sú klasiky ako Pulp Fiction, Forrest Gump, no nechýbajú ani najnovšie senzácie ako Joker, Le Mans' 66, Jojo Rabbit a mnoho ďalších, vrátane českých a slovenských filmov. Staršie filmy ako Oběcná škola, Samotári, ale aj známy film Ostrým nožom.  

Maratón si môžeš dať aj s filmami. Napríklad pri sledovaní všetkých filmov o Jamesovi Bondovi, no 26 filmov za sebou už je iný level. Nájdeš tu staré klasiky, ale aj jedny z najnovších filmov. Medzi nimi aj James Bond s hereckými legendami ako Daniel Craig či Pierce Brosman. Nájdeš tu aj dve takpovediac netradičné bondovky, ako napríklad paródiu Casino Royal. Dáš šancu aj tejto bondovke? 

james bond, james bond kolekcia, filmy james bond
Zdroj: HBO GO

Fascinujúce i desivé dokumenty

Všetci už veľmi dobre vieme, že medzi dokumentmi sa nájdu aj také, ktoré sa svojou tematikou dokážu vyrovnať hororom. Keďže ide o naozaj skutočné udalosti, táto realita býva niekedy až desivá. Nájdu sa samozrejme aj také, pri ktorých sa nemusíš báť, výber už necháme na tebe.

Drogy, choroby, politika, vraždy. Aj to sú témy mnohých dokumentov, ktoré stoja za pozretie. Medzi nimi napríklad aj Swipe: Randenie v digitálnom svete, ktorý sleduje ako sa mení láska, vzťahy a sex v digitálnej dobe. Ak si vášnivým sledovateľom politiky, určite by ti nemal ujsť dokument od Terezy Nvotovej - Mečiar. Podobne zaujímavým je aj dvojdielny dokument Agenti chaosu, ktorý skúma ruskú snahu o ovplyvnenie amerických volieb v roku 2016.

Ak chceš nazrieť do trochu iného sveta, dokument Postiženi muzikou sleduje kapelu, ktorá pozostáva z ľudí s rôznym postihnutím. To im však nebráni v tom, aby si život užívali a ich aby sa ich koncertné turné nejak líšilo od ostatných. 

Či už si chceš pustiť krátky seriál k obedu, alebo si večer po práci oddýchnuť pri filme, je to na tebe. Vyskúšaj si HBO GO na 7 dní zdarma, prípadne ho môžeš predplatiť niekomu ako vianočný darček. Neustále pribúdajú nové tituly, takže sa rozhodne nestane, že o chvíľu nebude, čo pozerať.  

Domov
Zdieľať
Diskusia