Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2020, 14:30
Čas čítania 5:03
Dominik Vetrák

10 najlepších českých a slovenských filmov na Netflixe

FILMY A SERIÁLY FILM NA VEČER NAJLEPŠIE FILMY NETFLIX TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Koľko z nich si videl?

Netflix to so slovenským a českým trhom myslí naozaj vážne. Takmer každý deň pribúdajú nové filmy a seriály s dabingom a fanúšikovia tuzemských projektov sa častokrát dočkajú aj nových prídavkov v podobe našich filmov.

Na Netflixe je k dnešnému dňu veľké množstvo takýchto filmov, či už ide o klasiky z 20. storočia alebo novšie filmy. My sme sa rozhodli zamerať práve na tie „novšie snímky“. Konkrétne sme vybrali 10 najlepších filmov 21. storočia, ktoré momentálne nájdeš na Netflixe, respektíve, ktoré sa podarilo nájsť nám. 

Odporúčané
Tip na seriál: Atlanta ťa zoznámi so svetom pouličných gangstrov a miestnych obyvateľov v bizarných životných situáciách Tip na seriál: Atlanta ťa zoznámi so svetom pouličných gangstrov a miestnych obyvateľov v bizarných životných situáciách 25. novembra 2020, 21:09

1. Gangster Ka 

Česká kinematografia je oproti našej o dosť rozsiahlejšia. Tamojší filmári sú veľmi všestranní a vo svojej tvorbe pokrývajú celú paletu žánrov. Dôkazom je aj podarené akčné krimi o gangsterovi Radimovi Kraviecovi, prezývanom Káčko. Ten si vďaka šikovným intrigám a drsným podrazom postupne nahrabe nehorázny majetok, vysmievajúc sa zákonu priamo do tváre.

Káčka postupne zrádzajú jeho spolupracovníci, postáv je čoraz menej a zväčša končia s guľkou v hlave. Príbeh plný nečakaných zvratov drží diváka v napätí vďaka úžasnej dynamike deja a skvelým výkonom Hyneka Čermáka i Predraga Bjelaca.


2. Na streche

Dej filmu sleduje kroky profesora Rypara (Alois Švehlík). Ten sa úplnou náhodou na streche svojho domu stretáva s mladým Vietnamcom Songom (Duy Anh Tran), ktorému poskytne útočisko. V paneláku, kde spolu Rypar so Songom musia spolunažívať, sa ale nachádza aj sympatická mladá susedka (Mária Bartalos).

O scenár aj réžiu sa postaral talentovaný český herec Jiří Mádl, na ktorého si skôr spomenieš ako na herca z tínedžerských komédií typu Snowboarďáci (2004), Rafťáci (2006), Gympl (2007) či Vejška (2014). Natočil však aj podarený film Pojedeme k moři a minulý rok aj vydarenú dramédiu Na streche, ktorú ti touto cestou odporúčame všetkými desiatimi.


3. Piata loď

Slovenská dráma získala v roku 2017 vo svojej kategórii Generation na prestížnom filmovom festivale Berlinale najcennejšie ocenenie, ktorým je Kryštálový medveď. Snímka ti predstaví tri generácie žien. Najstaršia Irena (Johanna Tesařová) porodila svoju dcéru Luciu (Katka Kamencová) tesne pred 40-tkou, no svoju rolu matky celý život odmietala. Na starobu je chorá, no to jej nebráni používať citové vydieranie a vyhrážky na to, aby dosiahla to, čo chce.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Lucia sa zo svojej matky v živote veľmi nepoučila a až keď na svet priviedla dcéru Jarku (10-ročná Vanessa Szamuhelová) si uvedomila, že rolu mamy nechce prijať ani ona. Výsledkom je rodina s nedostatkom blízkosti, intimity a lásky. A to sa nám príbeh ešte len začína.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91626 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý gangsterský/kriminálny film ťa svojou kvalitou príjemne prekvapí?
  • Na Netflixe nájdeš aj skvelý a emotívny vojnový film o tom, ako nacisti vyvraždili dedinku Lidice
  • V akom filme ťa Zuzana Mauréry presvedčí o tom, že aj slovenské filmy sa môžu pochváliť svetovými hereckými výkonmi?
  • Že sexuálne fantázie nie sú ničím výnimočným ani v dôchodcovskom veku, no neznamená to hneď, že sa chytá podvádzanie manželiek
Domov
Zdieľať
Diskusia