Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2020, 9:17
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Ak sa nedáš zaočkovať proti koronavírusu, zrejme nebudeš môcť voľne cestovať po Európe. Slovensko už pripravuje vakcinačný plán

NEWS SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Európska únia pripravuje princíp jednotnej politiky voči vakcinácii v členských krajinách.

Úspešné ukončenie klinických testov viacerých vakcín proti koronavírusu vlialo ľuďom do žíl nádej. V niektorých krajinách by sa mohli prvé vakcíny distribuovať ľuďom už v prvej polovici decembra, ale na Slovensku momentálne očakávame dodávky prvých očkovacích látok v horizonte najbližších troch mesiacov. Zaočkovať stovky tisíc obyvateľov však bude obrovská logistická výzva, upozorňuje televízia TA3.

„Boli by sme veľmi radi, ak by sa dobrovoľne zúčastnilo čo najviac ľudí,“ skonštatoval predseda vlády Igor Matovič. Sám však zatiaľ nevie, ako bude vyzerať informačná kampaň, ktorú štát na podporu očkovania spustí.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa pritom obyvatelia Slovenska budú musieť nechať zaočkovať v dvoch dávkach, aby tak získali čo najväčšiu možnú imunitu proti ochoreniu Covid-19.

Ak sa nedáš zaočkovať proti koronavírusu, zrejme nebudeš môcť voľne cestovať po Európe. Slovensko už pripravuje vakcinačný plán
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia