Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 21:42
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Kompletný zoznam: V týchto 458 mestách a obciach na Slovensku bude cez víkend plošné testovanie

NEWS
Uložiť Uložené

Na rozdiel od predošlých kôl však bude na absolútne dobrovoľnej báze.

Na budúci víkend sa uskutoční ďalšie kolo plošného testovania antigénovými testami, a to v obciach, kde bolo minimálne 1 % pozitívne testovaných. Testovanie sa tak počas nadchádzajúceho víkendu (21. až 22. novembra 2020) uskutoční v celkovo 458 mestách a obciach.

Na rozdiel od predošlých kôl však bude na dobrovoľnej báze. „Aj napriek tomu, že testovanie bude úplne dobrovoľné a z neúčasti na ňom nebudú vyplývať nijaké obmedzenia, verím, že obyvatelia pristúpia k tejto možnosti s rovnakou zodpovednosťou, akú ukázali už v predchádzajúcich kolách. Ide o zdravie všetkých nás a našich blízkych. Okrem poklesu pozitívnych testov vo všeobecnosti totiž dokážeme vďaka podrobným výsledkom presne identifikovať možné vznikajúce ohniská nákazy, ktorým je určite potrebné podať pomocnú ruku v zvládaní pandémie aj štvrtým kolom testovania,“ vysvetlil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Domov
Zdieľať
Diskusia