Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2020, 19:44
Čas čítania 0:54
Miriam Rumanková

Ruská vakcína je vraj účinná na 92 %. Správa prichádza dva dni po tom, ako americko-nemecký projekt oznámil 90 % účinnosť

NEWS RUSKO USA VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Rusko zaznamenalo rekordných 432 nových úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19.

Tento pondelok americká firma Pfizer s  nemeckou biotechnologickou spoločnosťou BioNTech vyhlásili, že ich potenciálna vakcína proti novému koronavírusu má 90 % účinnosť.

Analýza tretej fázy klinických testov ukázala, že vakcína bola mimoriadne účinná a dokázala zabrániť vzniku ochorenia Covid-19 u 90 % pacientov, u ktorých neexistoval dôkaz o predchádzajúcom infikovaní novým vírusom, uviedli spoločnosti vo svojom vyhlásení.

Rusko nenechalo na seba dlho čakať a prišli s oznámením, že ich vakcína proti ochoreniu COVID-19 s názvom Sputnik V dosahuje 92 % účinnosť. Informuje o tom portál The Guardian.

Rusko dnes okrem iného zaznamenalo aj rekordných 432 nových úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19, čo znamená, že v krajine ochoreniu podľahlo už 31 593 ľudí.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Skúška tretej fázy testovania, ktorú vykonáva Gamaleyov inštitút, sa koná na 29 klinikách po celej Moskve a celkovo sa do nej zapojí 40 000 dobrovoľníkov, pričom štvrtina z nich dostane placebo.

Pfizer a BioNTech

Ak sa pozitívne správy potvrdia, mohla by sa nová americko-nemecká vakcína s vysokou úspešnosťou zaradiť napríklad medzi obvykle používané vakcíny pre deti. S úspešnosťou sú na tom totiž podobne. Pfizer sa chystá kontaktovať a požiadať americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv o núdzovú autorizáciu vakcíny. Do konca roka by dokázala vyprodukovať 15 až 20 miliónov dvojdávkového lieku.

Domov
Zdieľať
Diskusia