Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2020, 13:26
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Boris Kollár tvrdí, že strategický plán za 30 miliárd s ním nikto neriešil. Vraj sa v ňom ani nevyzná

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Šéf hnutia Sme Rodina dnes na tlačovej konferencii kritizoval ministerstvo zdravotníctva a predstavil vlastný reformný plán.

Boris Kollár dnes na tlačovej konferencii z pozície koaličného partnera kritizoval vládu, ktorá pred pár dňami predstavila strategický plán na obnovu Slovenska za desiatky miliárd eur. 

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár povedal, že s ním o pláne investícii nikto nebavil. Zároveň vidí v dokumente predstavenom ministerstvom financií veľké medzery Eduarda Hegera. „To, čo vypustili analytici, je za 30 miliárd. S nami sa o tom vôbec nebavili. Dokázali ste sa v tom vyznať? Určite nie a my prinášame konkrétnosti,“ na tlačovke mu sekundovali ministri dopravy a sociálnych vecí zo Sme Rodina.

Plán nazval Boris Kollár „peknou omaľovánkou“ . Problémom podľa neho je, že Slovensko nemá 30 miliárd, ale len 5,8 miliardy. Opiera sa aj o argumenty odborníkov, ktorí tvrdia, že je Hegerov plán nekonkrétny. Eduard Heger v pondelok vyhlásil, že ide o dokument, ktorý má slúžiť ako podklad pre verejnú diskusiu, časť z neho chce následne ministerstvo použiť v rámci Plánu obnovy, ktorý zafinancuje EÚ z balíka peňazí vyčleneného na boj s pandémiou. Zvyšok chcú dofinancovať z klasických eurofondov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia