Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2020, 11:30
Čas čítania 5:28
Martin Mičuda

Vyskúšali sme úplne nový model od BMW. M235i Gran Coupé je štýlovka, ktorá však rúca tradície značky

Vyskúšali sme úplne nový model od BMW. M235i Gran Coupé je štýlovka, ktorá však rúca tradície značky
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA
TECH BMW RAD 2
Uložiť Uložené

Mníchovská automobilka prichádza so štýlovou novinkou, ktorá však mení zaužívanú koncepciu pohonu. Čo to znamená?

Automobilka BMW v roku 2019 s príchodom novej generácie priniesla vo svojom najmenšom modelovom rade veľkú revolúciu. Rad 1 totiž zásadnou mierou zmenil koncepciu pohonu – z niekdajšej zadnokolky s voliteľným pohonom všetkých kolies sa stala prednokolka s voliteľným pohonom xDrive.

 
To, samozrejme, pravých fanúšikov značky a vyznávačov povestnej radosti z jazdy sklamalo, faktom ale je, že prítomný zadný pohon ocenilo len veľmi malé percento zákazníkov. Naopak, nová koncepcia zaručuje väčšiu priestrannosť v kokpite, čo je pre masy dôležitejšie.

Ba čo viac, v ponuke kompaktných BMW sa zrazu ocitla aj úplná novinka - rad 2 Gran Coupé, ktorý chce zaujať najmä väčšou praktickosťou a štýlovými krivkami. Nám sa do rúk dostal špičkový variant M235i xDrive, preto ti prinášame naše autentické dojmy. 

Exteriér

Už na prvý pohľad je jasné, že poslaním horúcej novinky je zaútočiť na Mercedes-Benz CLA, ktorý zaznamenal v kompaktnej triede obrovský predajný úspech. Nadviazať na to chce preto i BMW, to ale opäť vsádza na o čosi športovejšie krivky.

Na druhú stranu, aj naša testovačka v atraktívnej konfigurácii so športovým optickým M paketom najmä spredu, paradoxne, nepôsobí až tak dravo ako spomínané CLA-čko s AMG balíkom. Nová 2-ka nám baculatejšou prednou maskou občas pripomína skôr staršie vyhotovenia 2 Active Tourer a Grand Tourer.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40


Môže za to pomerne vysoká kapota či vyššie umiestnené kaskádovité full-LED svetlomety. K celkovej atraktivite určite prispievajú športovejšie nárazníky s väčšími otvormi či voliteľné čierne doplnky – lišty v nárazníku, maska so zaujímavou štruktúrou či okenné lišty. Tie efektne sekundujú snehobielemu laku, respektíve čiernym 18” diskom. Za nimi sa schovávajú do modra sfarbené strmene bŕzd. 

BMW M235i test november
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA

Pokiaľ sa pýtaš na rozmery, tak vedz, že rad 2 Gran Coupé meria 4 526 x 1 800 x 1 140 milimetrov, rázvor náprav je pritom 2 670 milimetrov. Najmä z profilu vyznie veľmi atraktívna bočná línia a silueta strechy, ktorá sa efektne tiahne až ku koncu karosérie.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89671 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia