Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 11:34
Čas čítania 1:35
Adrián Lukáč

Príde po Crashovi aj nový Spyro The Dragon 4? Easter eggy v novinke It's About Time to môžu naznačovať

Príde po Crashovi aj nový Spyro The Dragon 4? Easter eggy v novinke It's About Time to môžu naznačovať
Zdroj: thesixthaxis.com
TECH
Uložiť Uložené

Crasha už máme, teraz by sme ešte chceli nového Spyra.

V novom Crashovi sa objavil Spyro. Dokonca dva krát. Nie ako charakter, ale raz ako nafukovacie koleso a druhý krát vo forme lietajúcej atrapy. Tieto dva odkazy stačili hráčom na to, aby spustili špekulácie o pripravovanom novom Spyrovi. Keď sa však pozrieme do histórie, vôbec to nemusí znieť ako nezmysel.

Spyro v najnovšom Crashovi
Spyro v najnovšom Crashovi Zdroj: Activision

Crash a Spyro boli ikonami éry Playstation 1. Tieto dve postavy sú úzko prepojené a okrem vzájomných easter eggov a odkazov jednej série na druhú, mali aj podobný vývoj. Hry mali vo svojom počiatku obrovský úspech a udržali si ho niekoľko rokov.

Neskôr sa však začali odkláňať od svojej pôvodnej identity, novšie diely menili žáner a strácali popularitu. Spyro sa z platformovky časom zmenil na akčnú adventúru, ktorá sa nakoniec zmenila na sériu Skylanders. Obe série upadli až natoľko, že diely vydané po roku 2005 zaujímali len málokoho.

Spyro The Dragon na Playstation 1
Spyro The Dragon na Playstation 1 Zdroj: Sony Computer Entertainment

Dlhé roky sa zdalo, že Spyro definitívne skončil v roku 2008 a Crash o dva roky neskôr. Všetko ale zmenil rok 2017, kedy Activision vydal hru Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, ktorá obsahovala remastrované pôvodné tri diely série - Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back a Warped. Návrat ku koreňom Crasha sa ukázal ako veľmi dobrý krok a hra mala úspech.

Rovnaký prístup zvolil vydavateľ aj pri Spyrovi a o rok neskôr vyšiel Spyro Reignited Trilogy. Presne ako v prípade Crasha, hra zahŕňala remastrované prvé tri diely série - Spyro The Dragon, Rypto's Rage a Year of the Dragon. 

V roku 2019 vyšla závodná hra Crash Team Racing Nitro-Fueled, v ktorej sa vďaka DLC rozšíreniu Spyro objavil ako jedna z postáv. To len potvrdilo dlhoročné úzke prepojenie medzi oboma hrdinami, a preto ich spoločný návrat nebol žiadnym prekvapením. Vďaka snahe spoločnosti Activision vrátiť obe série späť ku koreňom a zatiaľ úspešnému vydaniu hry Crash Bandicoot 4: It's About Time, by teraz mohol prísť čas na Spyra, ktorý by sa po 20 rokoch dočkal ďalšieho dielu pôvodnej série. Rovnako ako Crash.

Spyro Reignited Trilogy na Playstation 4
Spyro Reignited Trilogy na Playstation 4 Zdroj: Activision

Vzhľadom na dlhú spoločnú históriu týchto dvoch postavičiek, sú fanúšikovia jednej z nich väčšinou fanúšikmi aj tej druhej. Niet sa čomu čudovať. Hry sú prepojené natoľko, že v pôvodných dieloch jednej série sa často vyskytovalo demo pripravovanej hry druhej série, ku ktorému sa hráč dostal zadaním tajného kódu v hlavnom menu. 

V novom Crashovi žiadne demo Spyra objavené nebolo, ale dva spomínané odkazy áno. A hoci Activision pokračovanie legendárneho fialového dráčika zatiaľ neoznámil, nikoho by neprekvapilo, ak by sa zopakoval scenár, ktorý sme videli pri vydaní trilógii. Niektorí fanúšikovia sa domnievajú, že nový Spyro je už dokonca vo vývoji. Či to bude skutočne tak, ukáže čas.

Domov
Zdieľať
Diskusia