Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2020 o 8:42
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Ďalší rekord v Česku: Najvyšší víkendový nárast prípadov Covid-19 od začiatku pandémie

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Viac ako 2,5-tisíc pozítivne testovaných počas víkendového dňa je pre Česko nový rekord mimo pracovného týždňa, kedy sa testuje viac.

Situácia v Česku je stále alarmujúca, aj niekoľko týždňov po opätovnom zavedení povinnosti nosiť rúško v interiéroch sú denné prírastky nových nakazených rekordné.

Po včerajšom rekorde v rámci testovania za pracovný deň prichádza aj víkendový rekord. Sobotné testy odhalili 2 556 nových pacientov s Covid-19, čo je o približne 500 viac ako počas uplynulého víkendu. Pokles mohol spôsobiť aj výrazne nižší počet testov, tento údaj však české ministerstvo zdravotníctva zverejní až v nedeľu podvečer. 

V piatok otestovali takmer 23-tisíc ľudí a odhalili skoro 3800 pozitívnych prípadov. 

Počet aktuálne nakazených koronavírusom v Česku tak už prekročil 40-tisíc, hospitalizovaných je takmer 1200 ľudí a 245 z nich je v ťažkom stave alebo na jednotke intenzívnej starostlivosti, resp. pľúcnom ventilátore. Za uplynulých 24 hodín v Česku pripočítali aj 5 ďalších obetí.

Ďalší rekord v Česku: Najvyšší víkendový nárast prípadov Covid-19 od začiatku pandémie
Zdroj: MZ ČR

Od pondelka bude  v Česku platiť núdzový stav. Jeho zavedenie schválila vláda ešte v stredu. Platiť budú aj prísnejšie opatrenia týkajúce sa škôl, hromadných kultúrnych a športových podujatí či svadieb. Nový minister zdravotníctva Roman Prymula avizoval, že počas budúceho týždňa oznámi výhľady odborníkov, ktorí analyzovali možný vývoj pandémie v nasledujúcich týždňoch a mesiaoch. 

Slovensko už pred dvoma týždňami zaradilo Česko na zoznam rizikových krajín, a tak v prípade návratu potrebujú Slováci buď negatívny (najviac 72 hodín starý) PCR test alebo musia absolvovať aspoň 5-dňovú domácu karanténu. Tú môžu a nemusia ukončiť testovaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia