Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2020, 13:33
Čas čítania 0:37
Miriam Rumanková

Lekár z Atén vyzýva popieračov koronavírusu, aby prišli do nemocnice bez rúška a sprevádzali ho počas celého dňa

NEWS GRÉCKO
Uložiť Uložené

Doktor uverjenil svoju fotku s „pozvánkou“ na Facebooku.

Grécky doktor Nikos Razis si povedal, že už má pokrk spochybňovačov koronavírusu a tých, čo odmietajú nostiť rúška. Rozhodol sa preto pre neštandardný krok. Pozval každého, kto sa smeje z opatrení a rúšok na jednu jeho službu do nemocnice. 

„Toto je oficiálne pozvanie pre tých, ktorí sa posmievajú ochoreniu Covid-19 a noseniu rúška, aby ma pozajtra sprevádzali celých deväť hodín počas pohotovostnej služby v nemocnici," napísal na svoj Facebook grécky doktor Nikos Razis. 

Dodal však aj svoju podmienku. Návštevník musí podpísať vyhlásenie a sprevádzať lekára počas celej jeho služby bez rúška.  

"Vedľa mňa. So mnou. Medzi pacientmi s ochorením Covid-19,“ dodal Nikos Razis. 

Grécko zaznamenalo za posledných 24 hodín 416 nových prípadov a päť úmrtí. Krajina od vypuknutia pandémie zaznamenala celkovo 18 475 prípadov nákazy.

Grécko patrí medzi európske štáty, ktorým sa darí držať pandémiu pod kontrolou. Môžu za to najmä prísne opatrenia. Aj tam však rastie voči opatreniam odpor a nájde sa mnoho ľudí, ktorí spochybňujú či ignorujú nosenie rúšok. 

Odporúčané
797 nových nakazených na Slovensku. Igor Matovič oznámil nový rekord 797 nových nakazených na Slovensku. Igor Matovič oznámil nový rekord 1. októbra 2020, 9:19
Domov
Zdieľať
Diskusia