Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. septembra 2020, 9:35
Čas čítania 1:02
Adel Ghannam

Z bábätka robili rodičia vegánku. Dieťa skončilo na JISke a otec s matkou pred súdom

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Ročnú dcéru kŕmili rodičia v Austrálii iba kokosovou vodou a práškami. Skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Austrálský federálny štát Viktória sa stal svedkom kuriózneho a škaredého príbehu, keď dvaja rodičia drasticky zanedbali výživu svojho 12-mesačného dieťaťa. Ako inak by sa dala nazvať kombinácia stravy spočívajúcej z kokosovej vody a práškov, ktorá doviedla 12-mesačné dievča na jednotku intenzívnej starostlivosti a spôsobila jej mozgovú obrnu? Informuje o tom austrálsky portál News.Com.Au.

Pár tridsiatnikov sa vyhol väzeniu po tom, čo sa ku skutku pred súdom vo Viktórii priznali. Rozsudok znie – ročné verejno-prospešné práce a psychiatrické poradenstvo. 

Odporúčané
Mike Tyson skončil s vegánstvom. Čučoriedky sú ako jed, jem iba losa a bizóna, hovorí Mike Tyson skončil s vegánstvom. Čučoriedky sú ako jed, jem iba losa a bizóna, hovorí 22. septembra 2020, 7:43

Ročná dcéra vegánskeho páru bola v roku 2018 privezená na pohotovosť, kde lekári našli na jej tele modriny, otvorené rany, virážky a zmenenú farbu pokožky. U dieťaťa tiež zistili drastickú podvýživu proteínu známu ako “Kwashiorkor”, ktorú môžeme vidieť na deťoch z krajín trpiacich hladomorom. 

Z pojednávania pred súdom vyplynulo okrem iného, že otec dieťaťa hľadal rady pre zdravotné problémy svojej dcéry na americkom fóre, ktoré sa venuje bylinkám. “Ahojte, moja ročná dcéra nechce jesť/piť a keď už je, tak nedokáže jedlo stráviť a začne kašlať. Čo môžem urobiť aby nezvracala a mohla piť? Nemá teplotu. Je na ovocnej diéte. Prosím pomôže asap,” napísal neidentifikovaný otec americkému konzultantovi. 

Namiesto toho, aby mu konzultant poradil hospitalizáciu, odkázal ho na čaj. O týzďeň neskôr už bola jeho dcéra so 6 kilogrammi na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ako ďalej vyplynulo z dokazovania, emaily si vymienali aj so znepokojeným zdravotníckym personálom nemocnice. 

Od času skutku sa pár rozišiel a malé dievča je dnes v starostlivosti matky. Sudkyňa uviedla, že je na mieste prejaviť zo strany súdu milosť, nakoľko sa minimálne matka dievčaťa uvedomila a jej dcéra už príjma potravu, vhodnú jej veku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia