Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti BEGENTLEMAN.
9. októbra 2020, 9:16
Čas čítania 3:19
Sponzorovaný obsah

Prípravky, ktoré by nemali chýbať medzi kozmetikou každého muža

Prípravky, ktoré by nemali chýbať medzi kozmetikou každého muža
Zdroj: Drew Hays, Unsplash
MÓDA
Uložiť Uložené

Tieto výrobky na vlasy a bradu si mal už dávno poznať.

Starostlivosť o zovňajšok by nemala byť len doména žien. Rovnako ako sa mužom páči upravený zovňajšok na ženách, tie ho neprehliadajú ani na opačnom pohlaví. Nemusí ísť o dlhé hodiny strávené v kúpeľni, niekedy stačí iba vybrať tie správne produkty, ktoré by sa mali stať základom rutiny každého muža.

Dva regály v drogériách určené mužom môžu byť mätúce, BEGENTLEMAN si to uvedomuje, a preto tu nájdeš všetku dôležitú kozmetiku výhradne pre mužov na jednom mieste. Spolu s našimi tipmi, ktoré ti pomôžu so starostlivosťou o tvoje vlasy či bradu, môže byť z teba už zajtra nový muž. 

Kozmetika pre mužov dávno nie je tabu 

Kondicionéry na vlasy, oleje a balzamy na bradu a mnohé ďalšie kozmetické prípravky pre mužov už dávno nie sú niečím nevšedným. Každý muž by mal dbať na správny výber kvalitnej kozmetiky, ktorá sa samozrejme odrazí aj na jeho zovňajšku.

Prípravky bežnej rutiny ako kondicionér na vlasy alebo olej na bradu dokážu spraviť zázraky. Ak chceš, aby tvoje vlasy či brada vyzerali dobre nielen po návšteve barbera či kaderníckeho salónu, môžeš sa inšpirovať našimi tipmi. 

Tipy na starostlivosť o vlasy a bradu, ktoré by mal poznať každý muž
Zdroj: BEGENTLEMAN

Zdravé a kvalitné vlasy  

Kvalitu tvojich vlasov môžu ovplyvniť nielen prípravky, ktoré na ne používaš, ale aj slnečné lúče, prostredie, v ktorom sa pohybuješ a mnoho ďalších faktorov. Ak chceš, aby tvoje vlasy vyzerali dobre a zdravo, treba začať od začiatku, teda od ich umývania. 

Vlasy sa odporúčajú umývať v studenej alebo vlažnej vode, keďže teplá voda ich oslabuje a vysušuje pokožku hlavy. Netreba zabúdať na to, že by sa nemali umývať šampónom každý deň, ideálne aspoň každý druhý deň.

Muži možno nie sú zvyknutí používať kondicionér, čo je veľká chyba. Po umytí šampónom vlasy prichádzajú o svoje prirodzené oleje, čo ich následne vysušuje a znižuje ich kvalitu. Práve kondicionér vlasy hydratuje a vyživuje, vďaka čomu získajú lesk, ošetrí ich a budú príjemné na dotyk. 

Tipy na starostlivosť o vlasy a bradu, ktoré by mal poznať každý muž
Zdroj: Ana-Maria Nichita, Unsplash

Prípravky, o ktorých si mal dávno vedieť 

Starostlivosť o vlasy nekončí pri umývaní. Ak by si chcel umývanie vlasov obmedziť, rozhodne by ti doma nemal chýbať suchý šampón. Dokáže vlasy osviežiť a nahradiť umývanie vlasov šampónom, navyše ich aj ošetruje a chráni. 

Ak patríš k mužom, ktorí svoje vlasy pravidelne upravujú, mal by si dbať na výber kvalitných stylingových prípravkov. Tie ti v mnohých prípadoch dokážu ušetriť čas. Napríklad taký púder na vlasy je doslova zázrak, ktorý ti v priebehu pár sekúnd bez väčšej námahy vytvorí skvelý objem. Zanecháva na vlasoch matný efekt a stačí použiť malé množstvo.

Upravené vlasy robia divy. Prípravkov na ich úpravu je veľké množstvo a aby si si našiel ten svoj, vyžaduje to skúšanie. Existuje však pomocník, ktorý by nemal chýbať medzi kozmetikou každého muža, a tými sú pasty na vlasy. Dokážu si poradiť takmer s každým typom vlasov a účesom. Mnohé z nich okrem toho, že ti pomôžu upraviť účes, majú hydratačné vlastnosti a vlasy zároveň vyživujú. 

Tipy na starostlivosť o vlasy a bradu, ktoré by mal poznať každý muž
Zdroj: BEGENTLEMAN

Aj brada si zaslúži hýčkanie 

Rovnako ako na vlasy, ani na starostlivosť o bradu by sa nemalo zabúdať. Výsledkom dobrej starostlivosti je nielen pekná a mužná brada, je tiež príjemná na dotyk a pokožka pod ňou nie je začervenaná či podráždená. 

Tak ako pri vlasoch, starostlivosť o bradu sa začína už pri jej umývaní, čo je jeden z veľmi dôležitých krokov. Na jej umývanie by sa nemalo používať bežné mydlo či šampón, ktoré vysušia nielen bradu, ale aj pokožku pod ním. Brada by sa mala umývať šampónom určeným práve na ňu. 

Tipy na starostlivosť o vlasy a bradu, ktoré by mal poznať každý muž
Zdroj: BEGENTLEMAN

Čo sa týka frekvencie, bradu netreba šampónom umývať častejšie ako trikrát či štyrikrát do týždňa. Časté umývanie ju môže vysušovať, rovnako ako aj fénovanie, preto ju treba po umytí iba jemne presušiť uterákom. Následne by si mal bradu prečesať, na čo môže každému vyhovovať iný hrebeň či kefa, záleží od preferencii konkrétneho človeka. 

Aké prípravky zvoliť na bradu? 

Na bradu existuje rad prípravkov, ktoré ju ošetrujú a starajú sa aj o pokožku pod ňou. Medzi ošetrujúce prípravky patria balzamy a oleje, ktoré majú rôzne spôsoby aplikácie. Balzam pôsobí na bradu podobne ako kondicionér na vlasy. Tuhé balzamy na bradu sa dajú použiť aj ako prípravok na úpravu brady. 

Oleje sú medzi mnohými bradáčmi veľmi obľúbené, keďže spĺňajú hneď niekoľko atribútov pre starostlivosť o bradu. Hydratujú bradu aj pokožku, zanechávajú ju jemnú a príjemnú na dotyk, s prirodzeným leskom. Pravidelným používaním podporujú aj samotný rast brady. Ten sa dá dosiahnuť aj použitím podporného séra

Gentlemani, ktorí majú radi všetko pod kontrolou, preferujú tiež rôzne vosky, pomocou ktorých si vytvoria požadovanú úpravu brady či fúzov. K úprave brady bez pochýb patrí aj jej farbenie, ktoré niekto volí pre zakrytie šedín, iní pre optické zahustenie brady či dosiahnutie jednotnej farby.

Tipy na starostlivosť o vlasy a bradu, ktoré by mal poznať každý muž
Zdroj: Drew Hays, Unsplash

Starostlivosť o zovňajšok svedčí každému 

Zdravé a pekne upravené vlasy svedčia všetkým, bez rozdielu pohlavia. Síce sa starostlivosť o svoj zovňajšok pripisuje hlavne ženám, no ani muži by naň nemali zabúdať. Navyše, môže to byť súčasťou príjemnej rutiny, ktorá bude pre muža predstavovať čas len pre neho.

Rovnako, ako si ženy všímajú na mužoch upravené ruky či nechty, nevynechávajú ani vlasy či bradu. Niekedy stačia dva prípravky, aby sa vlasy či brada zmenili z nepoddajných a škriabajúcich na príjemné na dotyk a zdravo vyzerajúce. 

Tipy na starostlivosť o vlasy a bradu, ktoré by mal poznať každý muž
Zdroj: BEGENTLEMAN
Domov
Zdieľať
Diskusia