Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 13:47
Čas čítania 1:08
Matej Krajčovič

LG chystá revolučný mobil s dvojicou displejov. Podobný používal aj Iron Man

TECH
Uložiť Uložené

Namiesto krehkých a drahých ohybných nezmyslov možno prídu dva naozaj použiteľné displeje.

Aktuálnym trendom vo svete smartfónov sú experimenty s ohýbajúcimi a rozkladajúcimi sa displejmi. Samsung Galaxy Fold, Motorola Razr aj mnohé iné modely sa snažia priniesť obrazovky, ktoré by boli pri nosení vo vrecku dostatočne kompaktné, no po rozbalení by na prácu ponúkli plochu, ktorá zahanbí aj nejeden tablet. 

Android Authority informuje, že do hry vstupuje aj firma LG so svojím smartfónom pod príznačným názvom Wing alebo ak chceš „krídlo“. 

Server sa dostal k videu, ktoré má novinku s unikátnou konštrukciou zachytávať v praxi. V zatvorenom stave by mal mobil vyzerať ako úplne bežné zariadenie s jedným obdĺžnikovým displejom. 

Primárna 6,8-palcová obrazovka však zrejme pôjde otočiť o 90° čím odhalí ďaľší, zrejme 4-palcový displej so štvorcovým pomerom strán 1:1, ktorý sa nachádza o niečo nižšie. Video síce neukazuje, ako otáčanie funguje, no nepochybujeme, že to bude práve tento spôsob. 

Odporúčané
Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2 Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2 6. augusta 2020, 18:32

Koncept na prvý pohľad dáva naozaj zmysel. Novodobé „skladacie“ smartfóny totiž bojujú s odolnosťou ohýbajúcich sa displejov, ktoré sú stále príliš krehké a aj drahé. 

LG Wing by mohlo priniesť dva displeje, ktoré by ale boli úplne rovné a nehrozilo by tak rýchle poškodenie. Čo na tom, že nebudú úplne vedľa seba? Ak na obe plochy umiestniš iné aplikácie, nemalo by to píliš prekážať.

Pre LG navyše otočná konštrukcia nie je žiadnou novinkou. Pamätníci možno vlastnili aj model LG VX9400, ktorý si zahral aj v prvom filme Iron Man. Tony Stark cez neho vykonával videohovor, hoci ,samozrejme, v roku 2008 išlo ešte o plne tlačidlový kúsok. 

LG chystá revolučný mobil s dvojicou displejov. Podobný používal aj Iron Man
Zdroj: YouTube.com

Za podobný koniec problematiku uchytil aj Microsoft. Jeho Surface Duo má tiež úplne bežné pánty, pri ktorých nehrozí zachytávanie prachu pod displejom. Jeho problém je ale typicky microsofťácky - mobil bol ukázaný už pred rokom, no stále sa nepredáva. Príde až v septembri za 1 399 dolárov. 

Kedy sa objaví LG Wing, zatiaľ známe nie je. 

Domov
Zdieľať
Diskusia