Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 18:32
Čas čítania 1:32
Marián Mauik Biel

Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Poučil sa a druhý pokus už má byť odolnejší

Hoci si na včerajšom evente Unpacked 2020 najviac pozornosti užili smartfóny Galaxy Note 20 a Note 20 Ultra a popri nich ešte slúchadlá Galaxy Buds Live, hodinky Galaxy Watch 3 a tablety Tab S7 a S7+, premiéru mal ešte jeden produkt. Galaxy Z Fold 2 - luxusný ohybný mobil s neblahou minulosťou.

Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2
Zdroj: Samsung

Prvá generácia Galaxy Z Fold urobila minulý rok vo februári veľký rozruch. Bol to prvý skladací mobil od renomovanej značky a pôsobil ako zo sci-fi filmu. Praktickosť zariadenia bola otázna. Hlavne hrúbka takmer 1,6 cm v zloženom stave. Ale aspoň Samsung ukázal, že to s flexibilnými displejmi myslí vážne.

Lenže potom prišla malá aféra, keď sa prvým recenzentom a youtuberom testovacie kusy pomerne ľahko poškodili. Zásadný problém bol v tom, že pri zhybe displeja bol dostatočne veľký otvor na to, aby sa pod obrazovku dostali aj väčšie nečistoty. A tie potom robili šarapatu.

Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2
Zdroj: Samsung

Aj preto Samsung musel štart predaja Galaxy Z Fold pozastaviť, urobil upravenú konštrukciu ohýbania a na pulty predajní dorazil až v septembri.

Galaxy Z Fold 2 sa na staršieho súrodenca veľmi podobá, ale má vylepšených niekoľko parametrov.

Stále je to flexibilný mobil v tvare malej knihy. Osobne sa nám omnoho praktickejšie zdá ich ohybné „véčko“ Galaxy Z Flip. Isto sa však nájdu používatelia, ktorí využijú 7,6-palcový Oled displej s rozlíšením 2 208 x 1 768 bodov. Po novom už podporuje 120 Hz obnovovaciu frekvenciu ako S20 Ultra alebo Note 20 Ultra.

Novinkou je tiež ochranné krycie sklo UTG ako má Z Flip, na ňom je ešte ochranná fólia. Pribudla tiež vylepšená konštrukcia zhybu, ktorú pred nečistotami chránia štetiny. A to celé už je trochu kompaktnejšie, lebo otvorený Fold 2 má hrúbku len 6 mm.

Viditeľne najväčšou zmenou oproti predchodcovi je zväčšenie vonkajšieho displeja, ktorý sa používa pri zatvorenom Folde 2. Zo 4,6 palcov na 6,2 s rozlíšením 2 260 x 816 bodov je riadny nárast a konečne tak aj v zatvorenom stave vyzerá ako normálny moderný smartfón.

Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2
Zdroj: Samsung

Na zadnej strane nájdeme trojicu 12 Mpix fotoaparátov, vpredu zas 10 a 8 Mpix selfie kamera. A do šestice ešte ďalšia 10 Mpix selfie kamera pri vonkajšom displeji.

O výkon sa stará Snapdragon 865+ s 8 GB operačnej pamäte, na ukladanie dát musí stačiť 256 GB. Slot na pamäťovú kartu chýba. Vo výbave už ale nechýba podpora 5G,  stereo reproduktory, Wi-Fi 6, čítačka odtlačkov v bočnom tlačidle alebo Bluetooth 5.1.

Narástla aj kapacita batérie na 4 500 mAh s rýchlejším 25W nabíjaním.

Samsung predstavil aj druhú generáciu skladacieho Galaxy Z Fold 2
Zdroj: Samsung

Galaxy Z Fold 2 sa začne predávať až od septembra v Mystic Black a Mystic Bronze farbe.

A to najdôležitejšie – cena. Samsung ju zatiaľ nechce prezradiť. Ak by sme ale mali dedukovať podľa ceny prvej generácie a aj Galaxy Z Flip, rátať treba s približne 1 800 až 2 000 eurami.

Domov
Zdieľať
Diskusia