Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2020, 14:10
Čas čítania 1:18
Martin Mičuda

635 koní, stovka za 3,9 sekundy a maximálka 306 km/h. To je vynovená Bentayga Speed s W12-kou od Bentley

635 koní, stovka za 3,9 sekundy a maximálka 306 km/h. To je vynovená Bentayga Speed s W12-kou od Bentley
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1130-new-bentayga-speed-the-ultimate-bentayga" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTAYGA BENTLEY
Uložiť Uložené

Variant Speed je poslednou verziou luxusného SUV od Bentley s W12-kou.

Automobilka Bentley nám pred niekoľkými týždňami ukázala rozsiahly facelift svojho luxusného SUV Bentayga. Ten sa zameral nielen na vonkajší a vnútorný dizajn, technológie, ale aj motory ako také. Z ponuky „klasickej“ Bentaygy sa totiž vytratil motor W12, čo znamená, že po modernizácii sa opulentné SUV spolieha už „len“ na 4-litrovú V8-čku.

Ako sa ale predpokladalo, dvanásťvalec z ponuky úplne nezmizne, stane sa však doménou výhradne vynovenej verzie Speed. Práve tú nám britský výrobca ukázal. Po vzore štandardného vyhotovenia aj Bentayga Speed zaujme pozmeneným tvarom čelných Matrix-LED svetiel či úplne inak tvarovanými zadnými partiami, kde si miesto našli úzke oválne svetlá.

Úzky oválny tvar majú aj koncovky výfuku, navyše, v rámci nového balíka Black Specification je možné nielen tieto koncovky, ale aj všetky lesklé detaily či masku zabaliť do čierneho laku. Pre variant Speed je navyše charakteristický tmavý podklad predných svetiel a špecifické 22” disky.

Domov
Zdieľať
Diskusia