Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2020, 19:34
Čas čítania 6:37
Dominik Vetrák

Xbox odhalil next-gen hry pre Series X! Sleduj gameplay pre Halo Infinite, STALKER 2, nové Fable či konkurenciu pre Call of Duty

TECH XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Xbox Game Showcase odhalilo veľké množstvo exkluzívnych hier prichádzajúcich na PC a konzoly od Microsoftu.

V máji sme sa videli prvé next-gen hry počas streamu Microsoftu. Šlo však o veľké sklamanie. Ukázali len málo z hier a okrem hororu The Medium si už človek ani nespomenie, čo vlastne predstavili.

Pokazenú chuť nám napravilo PlayStation s ich PS5 eventom, ktorý sa skončil nad očakávania. Tí dokázali hráčov a novinárov potešiť aj napriek tomu, že stále neohlásili všetky hry a nechávajú si ďalšie odhalenia na augustovú akciu. Pravdepodobne pôjde o State of Play, no oficiálne neoznámili ani existencia ďalšieho PS5 eventu.

Odporúčané
Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov 14. júla 2020, 16:08

Microsoft však dlho chystal protiúder. Je ním dnešná, cez hodinu trvajúca prezentácia prevažne hier od štúdií, ktoré vlastní Microsoft pod hlavičkou Xbox Game Studios – ďalej len XGS.

A tak sa môže Xbox Game Showcase 2020 začať. Všetky hry vyjdú aj na Game Pass.

Xbox odhalil next-gen hry pre Series X! Sleduj gameplay pre Halo Infinite, nové Fable, Hellblade 2 a mnohé ďalšie
Zdroj: imgur

Halo Infinite – launch Xbox Series X na jeseň

Štúdio 343 Industries – Xbox One, Xbox Series X, PC

Fanúšikovia série Halo s ňou veľmi spokojný nie sú. Zatiaľ čo vývoj série Gears of War prebralo po Epic Games štúdio The Coalition zložené z veteránov pracujúcich na Gearsoch, sériu Halo prebralo po Bungie štúdio 343 Industries

Ani stovky vývojárov, ktorými disponujú, však nedokázali priniesť taký kvalitný titul ako v prípade originálnych hier od Bungie. (Tamojší vývojári po skončení spolupráce s Microsoftom vytvorili hru Destiny.) Vyzerá to však tak, že sa konečne poučili a sériu vracajú ku koreňom. 

Má síce moderný kabát, nové herné mechanizmy a druhy nepriateľov, no zároveň je z prezentovaného gameplayu cítiť závan Halo: Combat Evolved. Master Chief sa po rokoch vracia zachraňovať galaxiu a tentokrát bude mať k dispozícii aj priťahovací hák. Budeš sa s ním vedieť priblížiť k nepriateľom, tajným priestorom a podobne.

Domov
Zdieľať
Diskusia