Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 13:28
Čas čítania 2:03
Viktor Kniš

S priateľom divadlo, s ministrami životné prostredie a spravodlivosť. Čo rieši prezidentka, kým sa koalícia háda kvôli Kollárovi?

POLITIKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová sa aktívne stretáva s ministrami a preberá s nimi dôležité otázky. Našla si však čas aj na súkromné aktivity, ktoré zdokumentovala na Facebooku.

Koalícia v súčasnosti venuje značnú časť energie a času vyrovnávaniu sa s kauzou plagiátu diplomovky predsedu parlamentu Borisa Kollára. Včera navrhol šéf hnutia Sme Rodina svoje odvolanie v parlamente. Poslanci tomu venovali vyše 4 hodiny. Napriek hlasnej kritike napokon Kollára odmietli strany SaS a Za ľudí odvolať a stále požadujú, aby sám odstúpil. Kríza vo vláde tak pokračuje. 

Prezidentka už skôr vyjadrila názor ku kauze Borisa Kollára, a tak sa sústredí v prvom rade na svoje aktivity. Stretáva s ministrami a otvára s nimi dôležité otázky, ktoré sa ich rezortov týkajú. Okrem toho si našla čas aj večernú aktivitu súkromnejšieho charakteru, ktorú zdokumentovala na svojom Facebooku. 

Odporúčané
10 zaujímavostí o Zuzane Čaputovej: Počúva slovenský rap, používa iPhone a v lietadle najradšej sedí v uličke 10 zaujímavostí o Zuzane Čaputovej: Počúva slovenský rap, používa iPhone a v lietadle najradšej sedí v uličke 21. júna 2020, 11:20

S priateľom Jurajom Rizmanom navštívila predstavenie v divadle Gunagu. „Ľahkosť, inteligentný humor, skvelé herecké výkony. Po dnešku mi veľmi dobre padlo predstavenie divadla Gunagu - Herečky (miluj blížneho svojho). Vážené umelkyne a umelci, ďakujem vám,“ píše na sociálnej sieti. Prezidentka už v máji  s úsmevom na tvári priznala, že sa s novou polovičkou stretáva. V TV Markíza skonštatovala, že „je šťastná a je za to vďačná.“
 

Stretnutie s ministrom životného prostredia

Pracovné stretnutia prezidentky sa v posledných dňoch týkali rezortov, na ktorých jej obzvlášť záleží a prízvukovala ich dôležitosť aj vo svojej kampani pred voľbami. V utorok sa stretla s ministrom životného prostredia Jánom Budajom, s ktorým našla spoločnú reč: „Pán minister podporuje záväzok uhlíkovej neutrality a rovnako podporuje zámer zelenej obnovy a transformácie po pandémii. Vďaka rekordnému balíku peňazí na to teraz máme historickú šancu a pán minister ma ubezpečil, že urobí všetko preto, aby sme tieto peniaze naplno využili,“ píše Zuzana Čaputová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia