Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 7:52
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Skoro polovica Slovákov od 16 do 19 rokov má skúsenosti s marihuanou, s drogami mnohí začínajú už na základnej škole

ZDRAVIE KOKAÍN MARIHUANA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Skúsenosť s marihuanou má 17 percent chlapcov a desatina dievčat vo veku 15 rokov. Polícia v súvislosti s prázdninami upozorňuje rodičov, aby dávali viac pozor, kde a s kým trávia deti čas.

Polícia na Facebooku upozorňuje na nedávny prieskum Inštitútu drogových závislostí, z ktorého vyplýva, že s fajčením má skúsenosť 40 % 15-ročných chlapcov a 39 % dievčat v tomto veku. S alkoholom začínajú mladí Slováci už na základnej škole, podľa rovnakého prieskumu ho skúsilo v 15 rokoch až 59 % opýtaných.

Aj s drogami niektorí na Slovensku začínajú už počas základnej školy, skúsenosť s marihuanou má 17 percent chlapcov a desatina dievčat vo veku 15 rokov.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07


„Ďalej 40 percent slovenskej mládeže vo veku od 16 do 19 rokov má skúsenosť s marihuanou, so syntetickou drogou 12 percent, s halucinogénmi deväť percent, s inhalátmi sedem percent, s pervitínom tri percentá, s kokaínom dve percentá a s heroínom jedno percento. Najrizikovejší vek je od 13 do 17 rokov,“  tvrdí prieskum.

Polícia na sociálnej sieti dáva výsledky z konca júna do pozornosti aj v súvislosti s príchodom prázdnin, kedy sú mladiství ešte častejšie vonku bez dozoru. Rodičov upozorňujú, aby dávali pozor, s kým deti trávia čas a rovnako dvíhajú varovný prst aj v súvislosti s „novými“ nebezpečnými drogami ako herba či fentanyl. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia