Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2020, 8:21
Čas čítania 0:25
Viktor Kniš

Alan Murin: Kvôli Kontrafakt Navždy som začal počúvať slovenskú hudbu (Rozhovor)

HUDBA
Uložiť Uložené

Alan Murin prišiel na slovenskú hudobnú scénu s vlastným žánrom, ktorý si nazval new pop. Čo to vlastne znamená a kto sú jeho svetoví reprezentanti podľa samotného autora sa dozvieš v našom rozhovore.

Alan Murin síce nie je na slovenskej hudobnej scéne nováčikom, stále však patrí medzi služobne mladších hudobníkov. Na konte má tri krátke EP projekty, ktoré reflektujú jeho zrodenie na scéne, aktuálne pracuje na prvom štúdiovom albume.

Ten by mal uzrieť svetlo sveta buď v závere tohto roku alebo začiatkom budúceho. Alan chystá aj niekoľko mimoalbumových spoluprác a stále je zároveň študentom prestížnej vysokej školy hudobného inžinierstva v Británii. 

V našom rozhovore ozrejmil jeho žánrové zameranie, ale aj to, akým spôsobom sa k rapu vlastne dostal. Už v minulosti sa hudbe aktívne venoval pod iným pseudonymom, nám prezradil aj to, čo ho v tom čase odradilo od toho, aby pokračoval. 

Odporúčané
TOP 5: Mladí slovenskí raperi, ktorých čaká veľká budúcnosť TOP 5: Mladí slovenskí raperi, ktorých čaká veľká budúcnosť 23. mája 2020, 12:30
Domov
Zdieľať
Diskusia