Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2020, 19:51
Čas čítania 1:00
Tina Hamarova

Pacient, ktorý ležal viac ako 60 dní v nemocnici s koronavírusom, musí zaplatiť takmer milión eur

NEWS NEMOCNICA USA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Nikto nečakal, že 70-ročný Michael Flor boj s koronavírusom prežije. Našťastie mal poistku.

Michael Flor patril k najdlhšie bojujúcim pacientom s koronavírusom, v nemocnici v americkom Seattli strávil až 62 dní. Vyzeralo to, že neprežije, v určitom momente mu sestrička dala k uchu manželku a deti, aby sa s ním rozlúčili. 

Michael to napokon zvládol a z nemocnice odchádzal za veľkého aplausu zdravotníkov aj svojej rodiny. Potom však prišiel ďalší šok.

Podľa novín Seattle Times vyšiel 62-dňový pobyt v nemocnici Michaela na 1,1 milióna amerických dolárov, teda takmer milión eur. Účet, ktorý zhŕňa všetky zákroky a procedúry má neuveriteľných 181 strán.

Americký zdravotný systém je v tomto nekompromisný a dôsledky si uvedomoval aj Michael. Hoci väčšinu času bol v nemocnici  v bezvedomí, na začiatku si jeho manželka Elisa Del Rosario pamätá, ako sa prebudil a povedal: „Musíš ma odtiaľto dostať, nemôžeme si to dovoliť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia