Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2020, 15:36
Čas čítania 6:55
Dominik Vetrák

10 najlepších hollywoodskych komédií 21. storočia

FILMY A SERIÁLY KOMÉDIA
Uložiť Uložené

Pri ktorých filmoch sme sa za posledné roky nasmiali najviac?

Komediálny žáner to v novom storočí nemá ľahké. Naozaj kvalitných a vtipných filmov ročne veľa nevychádza. V minulosti to bolo oveľa lepšie, tvorcovia sa nespoliehali na akciu a drahé efekty, takže sa sústredili na skutočne talentovaných hercov, skvele napísaný humor a situačné vtipy.

Aj tak ale každý rok vyjde niečo ozaj zábavné. Vybrali sme teda 10 úžasných komédií za posledných 20 rokov, ktoré ťa zaručene dostanú do kolien. 

Odporúčané
7 najočakávanejších filmov a 3 najočakávanejšie seriály, ktoré uvidíme ešte tento rok 7 najočakávanejších filmov a 3 najočakávanejšie seriály, ktoré uvidíme ešte tento rok 2. júna 2020, 13:30

1. Borat/Grimsby

Neexistuje azda nikto, kto by nepoznal slávneho Borata. Po úspechu s Ali G-m vytvoril Sacha Baron Cohen postavu „známeho“ kazašského televízneho reportéra Borata Sagdijeva a preslávil ho po celom svete. Išlo o nadčasový a geniálny projekt. Snímka sa do kín dostala v roku 2006 a nikto presne nevedel, či je to skutočné, dokument alebo fikcia. 

Nakoniec sa ukázalo, že išlo o autentické zábery. Väčšina postáv vo filme mala Borata za kazašského dokumentaristu. Nešlo teda o hercov. Avšak, ako sa neskôr ukázalo, niektorí zúčastnení, ako napríklad Pamela Anderson, ktorú sa Borat rozhodol uniesť alebo prostitútka Luenell, ktorú si napokon vzal za ženu, boli zaviazaní k mlčanlivosti.

Odporúčané
Podrezávanie nepriateľov, revolučné animácie, brutálne a krvavé súboje. Toto je The Last of Us 2 Podrezávanie nepriateľov, revolučné animácie, brutálne a krvavé súboje. Toto je The Last of Us 2 30. mája 2020, 12:30

Počas filmovania musela polícia zasahovať 92-krát, takže je jasné, že väčšina postáv a ich reakcií je autentická. Borat tak stále ostáva základným kameňom originálnej zábavy, na ktorú sa snažili nadviazať aj ďalšie Cohenove fiktívne postavy, no už nikdy s tak veľkým úspechom.

Jeho posledným filmom je Grimsby. Šlo o klasickú komédiu podľa vopred napísaného scenára. Nasmiali sme sa však rovnako dobre ako pri Boratovi. Musíš mať len žalúdok na nepekné scény. Ak si nedokážeš užívať záchodový humor, zrejme si Grimsbyho až tak neužiješ. Viac sa o deji a filme ako takom dozvieš tu


2. Hot Fuzz

Druhá časť trilógie pod názvom Cornetto trilogy pokračuje na rovnako kvalitnej úrovni ako predchádzajúce Shaun of the Dead (2004). Britský režisér a scenárista Edgar Wright napísal spolu s hercom Simonom Peggom skvelú postmodernú „poctu/výsmech“ akčným filmom so všetkým, čo k tomu patrí. Vtip, humor a irónia sú základnými piliermi celého diela. K tomuto účelu je využívaný každý filmársky prvok od rýchleho strihu až po známe archetypy filmových postáv.

Odporúčané
RECENZIA: Trojuholník smútku RECENZIA: Trojuholník smútku 30. septembra 2022, 13:30

Hot Fuzz vyzdvihuje rôzne klišé a nelogické momenty z iných diel a prehnane ich nafukuje do komických rozmerov. To, čím bol Shaun of the Dead pre horory, je Hot Fuzz pre „akčňáky“. Film však nefunguje len ako paródia, ale aj ak samostatný počin. Z tohto hľadiska si komédiu užije aj človek, ktorý nemusí vidieť v každom zábere rôzne referencie na iné diela svetovej kinematografie.

3. Tropic Thunder

Komédia čerpá nielen z vojnových drám, ale aj z celého Hollywoodu. Nasvedčujú tomu scény z produkcie, zaužívané maniere hercov a telefonáty so skvelým Tomom Cruisom čoby producentom pripravovaného projektu. Tropic Thunder je totiž o nakrúcaní vojnovej drámy, pričom paroduje množstvo hollywoodskych filmov a hercov.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85145 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako Robert Downey Jr. hral černocha
  • Prečo mal Jonah Hill pobozkať špičku penisu Channinga Tatuma
  • Ktoré komédie sa stali v rámci svojich kategórií najzárobkovejšími
  • Že Melissa McCarthy skutočne natočila vtipnú a inteligentnú komédiu pre dospelých
  • Pre ktorú z týchto geniálnych komédií začali písať jej autori scenár ako 13-roční chalani
  • Ako si Russell Crowe a Ryan Gosling robia srandu z vlastných mien
Domov
Zdieľať
Diskusia